От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери

...
От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери
Коментари Харесай

Румен Радев: От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг

От през днешния ден се отстранява неефективната процедура да се договарят танкери с полутечен газ без търг и без да се знае кой и по какъв начин дефинира доставчика и цената. Само с неприкритост, бистрота и равнопоставеност на всички снабдители може да се реализира диверсификация, състезателност и най-хубави условия за страната, да се търси стратегическо партньорство с дълготраен небосвод, което ще повлияе безспорно и на цените на втечнения газ за тази година, а не решения месец за месец, както до момента.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Севлиево по отношение на оповестения за първи път от „ Булгаргаз “ открит търг за доставка на полутечен газ: кратковременен до края на годината, средносрочен – за цялата 2023 година и дълготраен – от началото на 2024 година за 10 години.

Президентът означи подписания контракт сред „ Булгаргаз “ и „ Газтрейд “ за гарантиране на 1 милиарда кубически метра полутечен газ от терминала в Александруполис и акцентира, че напъните за решение на най-тежкия проблем - обезпечаване на слотове за полутечен газ на терминалите до края на тази година, не престават. Той напомни и че по-добрите шансове за гарантиране и запазване на тези слотове напролет бяха пропилени. „ Продължават напъните и аз се надявам, че интерконекторът с Гърция ще бъде завършен в период “, уточни още той.

„ Не персоналните нападки и демагогията, а представянето и обединяването към решения, които да ни изведат от рецесията и които да работят за модерното развиване на България, ще основат изискванията да се образува устойчиво управническо болшинство и стабилно държавно управление “, уточни Румен Радев в отговор на въпрос за подготовката на идния предварителен парламентарен избор.
Провеждането освен на почтени и транспарантни избори, само че и постигането на изборна интензивност, която да даде легитимност на новия парламент да излъчи устойчиво и стабилно държавно управление, президентът дефинира като едно от най-важните провокации пред нас като общество.

Държавният глава уточни, че и служебният кабинет, и Централната изборна комисия вършат всичко допустимо да се увеличи доверието в изборния развой с детайлна и транспарантна методика за узаконяване и тестване на машините, с неприкритост към всички партии, организации, и специалисти и с навременна и пълноценна осведомителна акция. Изтъкна, че за изборната интензивност е сериозно значимо и държанието на партиите по време на акцията. По думите му то би трябвало да предизвиква гражданското присъединяване, а не да отблъсква хората от изборите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР