От Българската ортопедична и травматологична асоциация излязоха със становище относно

...
От Българската ортопедична и травматологична асоциация излязоха със становище относно
Коментари Харесай

Българската ортопедична и травматологична асоциация защити проф. Балтов

От Българската ортопедична и травматологична асоциация излязоха със мнение по отношение на уволнението на някогашния шеф на „ Пирогов” проф. доктор Асен Балтов. Ортопедът беше уволнен дисциплинарно от лечебното заведение, откакто се върнал от отпуск по болест.

В мнението си от Асоциацията показват, че в уволнението на Балтов виждат няколко трендове, свързани с директна интервенция на политиката в лечебната активност с отрицателен знак. От БОТА са обезпокоени от „ нестимулираното уволняване на доктор, тъй като е връщане към едни мракобесни времена на саморазправа”.

Според Асоциацията " това е връхната точка на поредност от политически стимулирани уволнения и опити за разпра от позицията на власт ". Според тях те са почнали с уволнението на проф. Балтов като шеф на най-голямата незабавна болница у нас през юли.

" Припомняме, че той не е назначен по време на ръководството на ГЕРБ и всичко, което е направил в сътрудничесто с Министерство на здравеопазването и учредения от Министерски съвет Национален действен щаб e за справяне с пандемичната конюнктура в страната. Всеотдайността му в тази тенденция явно е употребена в опита за втълпяване на хипотетичната му непосредственост с предходното политическото ръководство на страната ", се споделя още в декларацията.

И още - " Немотивираното уволняване на един доктор ни тормози, тъй като е връщане към едни мракобесни времена на разпра, които смятахме за отминали ", написа още в декларацията.

Неговото уволняване понижава в забележителна степен опциите на екипа на болничното заведение да оказва съответно лекуване на пациентите си, се споделя още в декларацията. " Лишаването на пациентите от неговата подготвеност несъмнено ще утежни качеството и всеобхватността на здравната помощ в лечебното заведение ", споделят още сътрудниците на проф. Балтов.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР