Остров Северен Сентинел, който се намира в Индийския океан и

...
Остров Северен Сентинел, който се намира в Индийския океан и
Коментари Харесай

Непроучен остров е приютил загадъчно племе

Остров Северен Сентинел, който се намира в Индийския океан и е част от Андаманския архипелаг, е дом на античното племе сентинели, които и до момента озадачават научните среди.

Примитивното племе е доста враждебно към непознатите и изрично отхвърлят да контактуват с цивилизования свят.

Обитаващите един от най-непроучените острови на планетата, са известни като едно от последните племена, недокоснати от цивилизацията.

Остров Северен Сентинел е един от най-непознатите острови в света, а поради агресивното племе, което населява териториите му, малко хора се осмеляват да го изследват.

Някои наблюдения демонстрират, че племето сентинели се състои най-вече от ловци-събирачи, които се прехранват главно посредством лов, лов на риба и събиране на диви растения, растящи на острова.

 сентинелци

Сентинели не се занимават със земеделска активност и не са овладели огъня, сходно на африканското племе ака, за които се смяташе, че са единствената племенна група, която не може да си служи с огън.

Получените данни за броя на племето сентинели не са безапелационни и си опонират. Племето е известно с огромната си мистериозност, а при няколко опита да бъдат преброени, представители на индийското държавно управление са попречили работата на откривателите.

До момента може единствено да се допуска, че примитивното племе се състои от към 100 индивида, като мъжете са повече от дамите.

Генетично изследване преди известно време потвърди, че първата човешка популация отвън Африка се е появила на един от изолираните острови в Андаманския архипелаг, където природата и методът им на живот са се запазили в продължение на 60 000 години.

В историческите летописи е маркирано, че в предишното даже пиратите са се страхували да доближават островите в Индийския океан, защото племената в този район са извънредно войнствени и нападателни. Не дребна част от тях са били и канибали.

Коренните поданици на Андаманските острови – андаманците, през днешния ден са нищожно болшинство, а говореният от тях език няма връзка с другите известни езици по света.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР