Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг обяви намерението си

...
Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг обяви намерението си
Коментари Харесай

Зукърбърг ще продава акции на Facebook, за да инвестира в наука и образование

Основателят на обществената мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи желанието си да се раздели с до 75 милиона акции на компанията Фейсбук Corporation в идващите 18 месеца.

Събраните средства Зукърбърг ще влага в областта на образованието, науката и правото. И работата на Фейсбук в тези области.

В обява той уточни, че в началото Фейсбук е основан, с цел да извършва обществена функционалност, а не като мултимилионна компания.

Неотдавна уеб сайтът ReCode заяви, че в последните месеци основателят на обществената мрежа е продал акции на интернет компанията за съвсем 300 млн. $. В началото на септември пък броят на продадените скъпи бумаги е достигнал 742 хиляди. Това бе третият кръг на продажба на акции за 95 милиона $ от средата на август

През седмицата Марк Зукърбърг разгласи и другата си забавна самодейност, която обаче има много по-политически привкус. Той заяви, че ще съобщи информация, обвързвана с съветската интервенция в американския избирателен развой на Конгреса на Съединени американски щати. Причината за неговата политическа интензивност и съдействие е, че основателят на Фейсбук не желае никой да употребява обществените мрежи за подкопаване на демокрацията.

Преди месеци Зукърбърг показа своя проект за обществена глобализация - за обединен свят, който дружно се бори за решаването на проблемите на всеки член, група, общественост или даже нация. Според него Фейсбук може да има голяма роля в реализацията на този проект.

Той уточни, че обществената мрежа може и би трябвало да се употребява и за помощ, взаимопомощ, основаване на по-добро общество и противопоставяне на терора, злините и разпространяването на популизма и разединението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР