Осем медици ще бъдат изправени пред аржентински съд по обвинения

...
Осем медици ще бъдат изправени пред аржентински съд по обвинения
Коментари Харесай

Осем медици на съд за непредумишлено убийство на Марадона

Осем медици ще бъдат изправени пред аржентински съд по обвинявания в непредумишлено ликвидиране на Диего Марадона, оповестява " Франс прес ", представена от " Ройтерс ".

Аржентинският съд в град Сан Исидро удостовери началото на процеса против тях. В края на 2021 година прокуратурата внесе в съда делото за гибелта на един от най-великите футболисти в историята.

Подсъдимите, измежду които неврохирургът и персонален лекар на Марадона - Леополдо Луке, психиатърът Астана Косачев и психологът Карлос Диас, са застрашени от 8 до 25 години затвор, в случай че се потвърди, че са неглижирали положението на Марадона в последните седмици от живота му, както твърди прокуратурата, а и неговите близки.

Разследването се концентрира върху случилото се по време на лекуването вкъщи, където някогашният футболист умря на 25 ноември 2020 година. На 11 ноември той претърпя мозъчна интервенция поради субдурален хематом. Малко по-късно бе изписан.

Според показанията, които прокуратурата е съумяла да получи от хора, посетили къщата на Марадона, изискванията не отговаряли на стандартите за грижи след толкоз тежка интервенция. Медиците отхвърлят виновност - съгласно тях, Диего си е отишъл поради неприятното си здравословно положение. Луке няколко пъти съобщи пред медиите, че претърпява тежко протичащото се, защото №10 е бил освен негов пациент, а и безценен другар.

Диего Марадона умря от сърдечен удар, най-малко това откри аутопсията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР