Организаторите на 65-то издание на конкурса за песен Евровизия“ обявиха

...
Организаторите на 65-то издание на конкурса за песен Евровизия“ обявиха
Коментари Харесай

Ротердам е домакин на Евровизия 2020

Организаторите на 65-то издание на състезанието за ария „ Евровизия “ оповестиха през днешния ден кой е градът, който ще семейства влиятелната европейска конкуренция – Ротердам. Той съумя в последния стадий на състезанието за избор да победи кандидатурата на Маастрихт. Големият край на Евровизия 2020 ще се организира на 16 май в залата Rotterdam Ahoy, а първият и вторият полуфинал – на 12 и 14 май.

Холандия завоюва правото да семейства Евровизия 2020 след успеха на младия и до тогава незнаен реализатор Дънкан Лорънс с песента „ Arcade “. Тя се трансформира в шлагер в цяла Европа и Австралия, като даже 4 месеца след края на състезанието в Тел Авив към момента намира място в редица музикални ранглисти. Това ще е петото домакинстване на Евровизия на холандската национална телевизия. Предишната победа на страната е през  1975-а година, когато състезанието се организира в Стокхолм. Ротердам беше предварителният любимец за продобиване на семейството, откакто стана ясно, че Амстердам се отхвърля още в ранния стадий. Една от главните аргументи за това е, че градът разполага с една от най-модерните спортни и концертни зали в Холандия - Rotterdam Ahoy. Капацитетът ѝ от 16 хиляди, непосредствен до този на Арена Армеец, я трансформира в съвършената зала хазаин на най-мащабната телевизионна продукция в Европа.

Ротердам разполага с нужната хотелска база и транспортна инфраструктура за сходно огромно събитие. Това са значими условия за семейството  на състезанието поради хилядите публицисти и почитатели, които ще посетят града през май 2020 година. Всяко сходно събитие носи големи доходи на домакините и по тази причина изборът къде да се организира Евровизия е толкоз оспорван.

България не взе участие в състезанието през 2019-а, който се организира в Тел Авив. Преди отказването си страната ни беше една от най-успешните страни на състезанието - с второто място на Кристиан Костов през 2017-а, четвъртото място на Поли Генова през 2016-а и 14-то място на групата Equinox. След като България приключи своето присъединяване, беше проведена подписка с искане страната ни да се завърне на състезанието. За броени дни бяха събрани над 20 000 подписа.

Всяка година Евровизия събира пред екрана над 200 милиона фенове от целия свят. Конкурсът се излъчва без спиране от 1956-а насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни стратегии в света. Мащабното шоу се излъчва на територията на цяла Европа и Австралия, както и в Съединени американски щати, Канада, Китай, Индия, Корея и Нова Зеландия, въпреки че тези страни не вземат участие в него. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР