ООН оценява позитивно проведената в събота взаимна размяна на затворници

...
ООН оценява позитивно проведената в събота взаимна размяна на затворници
Коментари Харесай

Позитивни международни реакции на размяната на затворници между Русия и Украйна

ООН прави оценка положително извършената в събота взаимна замяна на пандизчии сред Русия и Украйна, съобщи за РИА Новости заместник-генералния секретар на международната организация Фархан Хак.
С размяната в Киев се върнаха моряците от арестуваните от Русия в Керченския пролив украински военни кораби, както и режисьорът Олег Сенцов. В Москва обаче отиде Владимир Цемах, войник от проруските сепаратисти и основен очевидец по делото за свалянето на малайзийския Boeing над Украйна. Това провокира отрицателната реакция на Холандия - най-засегнатата от свалянето на самолета страна, с най-вече починали жители.
" От известно време искахме този въпрос да бъде решен. Така че това, което се случи, е положително ", съобщи Хак.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също приветства размяната като евентуална стъпка към мир. " Русия и Украйна одеве размениха огромен брой пандизчии. Много положителни вести. Вероятно това е първата гигантска стъпка към мира. Поздравления на двете страни! ", написа Тръмп в Twitter.
По-рано и специфичният американски делегат за Украйна Кърт Волкер също съобщи, че се надява размяната да докара до още сходни, с което загатна за обновяване на примирието и цялостно използване на мирното съглашение, подписано сред Русия и Украйна в Минск през 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР