Френският президент Еманюел Макрон ще направи държавно посещение в Германия

...
Френският президент Еманюел Макрон ще направи държавно посещение в Германия
Коментари Харесай

Как ще се отрази визитата на Макрон в Германия?

Френският президент Еманюел Макрон ще направи държавно посещаване в Германия тази неделя. То ще бъде първото сходно пътешестване на френски президент от 24 години насам. Въпреки че Макрон постоянно пътува до Берлин, с цел да се срещне с немския канцлер Олаф Шолц, държавното посещаване може да бъде удобрено само от президента на Германия, в случая президентът Франк-Валтер Щайнмайер.

 
Целта на тази аудиенция е да се укрепи връзката на френско-германските връзки.
Софи Хаценкова, сътрудник в Париж
Това посещение идва в основен миг освен за френско-германската двойка, само че и за Европа. Така че концепцията в действителност е да се сближим, да намерим допирни точки сред Франция и Германия по тематики на бъдещето като технологиите, нововъведенията, изкуствения разсъдък.
Жанет Сюлейман, теоретичен помощник в Комитета за френско-германски връзки
Двамата президенти ще отбележат 75-годишнината от приемането на немската конституция. Държавното посещаване ще бъде последвано от френско-германски съвет на министрите.
Софи Хаценкова, сътрудник в Париж
Да, аз доста поддържам Макрон. Много го одобрявам. Харесвам и политикaтa му. Единственото нещо, което не желая, е той да пази въздушното пространство в Украйна или да изпраща сухопътни войски. 
Волфрам Викерт, немски художник и публицист
Мисля, че в случай че това е държавно посещаване, което да насърчи укрепването на Европа, мисля, че е отлично.
Беате Рол, гражданин на Берлин

Първоначално Макрон планираше да посети Германия през юли предходната година, само че трябваше да анулира визитата си в последния миг поради протестите във Франция.

Лив Страуд: Посещението идва в под напрежение миг за европейските страни, като социологическите изследвания сочат, че евроскептичните партии могат да получат болшинство на изборите. Двете страни ще се съсредоточат върху това да покажат дружно единна европейска мощ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР