Онлайн уроци от понеделникТръгват виртуални класни стаиБНТ прави образователна телевизия

...
Онлайн уроци от понеделникТръгват виртуални класни стаиБНТ прави образователна телевизия
Коментари Харесай

800 000 е-профила за ученици и учители

Онлайн уроци от понеделник Тръгват виртуални класни стаи Българска национална телевизия прави просветителна телевизия за дребните
Онлайн уроците потеглят в понеделник. това заяви на специфичен брифинг в МОН просветният министър Красимир Вълчев. Подготвихме учебните заведения за образование в онлайн среда. Ще стартираме с електронното образование още в понеделник, съобщи той. В момента се реализират срещи и видеоконферентни връзки, с цел да се приготвят учителите.

ВИЖ ОЩЕ: Училища и забавачки затворени до 29 март

Съществува разнообразие от платформи в системата. Трябва да стартираме да работим с оптимален брой възпитаници. Искаме да стартираме с над 90 % от учениците и до сряда да достигнем 95 %, заяви проектите Вълчев.

" Ще има извършения за затвърждаване на материала, обезщетително образование за грипните ваканции. Създали сме 800 хиляди профила на всички учители и възпитаници в Майкрософт Тийм. Ще ги доставим в идващите дни. До края на идната седмица ще можем да го използваме ", изясни министърът.

ВИЖ ОЩЕ: Училища минават на онлайн уроци

" Просвета " и " Клет " дават безвъзмездни учебници.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно състояние в България (ОБНОВЕНА)

Предвиждаме и образование във виртуални класни стаи, надяваме се да няма проблем със свързаността, сподели Вълчев. И добави: " Ще подготвим уебинари и видеа. С Българска национална телевизия сътворяваме просветителна телевизия за учениците в начален стадий ".

Не можем да приказваме за обезпечаване на 100 % образование, призна обаче просветният министър. Причината е, че има и възпитаници без лични компютри, които няма да могат да се включат в новата система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР