Олицетворение на американската кухня са разпространените по цял свят хамбургер,

...
Олицетворение на американската кухня са разпространените по цял свят хамбургер,
Коментари Харесай

Най-популярните специалитети от американската кухня

Олицетворение на американската кухня са публикуваните по целия свят хамбургер, хот дог, стек, всички щедро поляти с кетчуп и съпроводени със наложителната газирана напитка или портокалов сок.

Като безусловно наложително ядене се е наложила и пълнената пуйка за Коледа или деня на благодарността. Американската кухня е учредена на присъстващите в нея разнообразни течения на международното кулинарно изкуство.

Това са най-вече европейската и азиатската кухня, а също по този начин и африканската, примесена с обичайните кулинарни пристрастия на коренните поданици на Америка.

Основни артикули в ястията на Америка са били епохи наред бобът, царевицата и тиквата. Тези селскостопански култури толкоз добре се допълвали, че почнали да ги назовават „ трите сестри ”.

 Месо на Грил

Затова и до през днешния ден са се запазили доста ястия, които включват тези съставни елементи. Бобът с гуакамоле, супи, салати и ястия от царевица и всевъзможни специалитети с тиква, измежду които даже сок от тиква са обичани на генерации американци.

Популярно в американската кухня е и барбекюто – стекове, ребърца, кренвирши, всичко, което се подготвя на грил. Приготвянето на месо на барбекю е значим обред на всеки празник или фамилна вечеря.

 Джамбалая

Джамбалаята в класическия си вид съдържа шунка и всевъзможни пикантни колбаси, въпреки в актуалните ѝ версии да се употребява риба или морски блага.

Основната съставна част на джамбалаята е оризът. Но не кой да е, а по този начин наречения „ замърсен ориз ” – останал от предходни дни сварен ориз, който се запържва и по-късно се задушава в бульон дружно с други съставки. А те са всичко, което можете да намерите в хладилника си.

Традиционните американски палачинки са чудесна закуска и приготвянето им не е по никакъв начин мъчно. Продуктите за тях са 3 яйца, 500 мл прясно мляко, брашно като за течно тесто, пудра захар, кленов сироп.

Яйцата се разрушават в купа, прибавя се млякото и се разрушава с миксер или тел. Сипва се брашното и пудрата захар и още веднъж се разрушава добре.

Сместа се оставя да почине за 1 час. След това се разбърква добре с лъжица. Тестото би трябвало да е гъсто, само че течно. Ако е по-гъсто, се разрежда с още мляко.

На котлона се загрява огромен тиган и се оставя на междинен огън. Тиганът се намазва с олио и когато се загрее изцяло, тестото се сипва с лъжица до приемане на кръгли палачинки. Пекат се от двете страни, подреждат се на купчинки в чинии и се сервират с кленов сироп.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР