Окръжна прокуратура - Ловеч наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие,

...
Окръжна прокуратура - Ловеч наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие,
Коментари Харесай

Хванаха пиян шофьор без книжка, убил човек на пътя и избягал

Окръжна прокуратура - Ловеч следи досъдебно произвеждане за пътнотранспортно произшествие, при което пийнал лидер на автомобил е блъснал пешеходец и е избягал от местопроизшествието. Пострадалият 60-годишен мъж е умрял.
Извършителят е притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност и с разпореждане на наблюдаващ прокурор е арестуван за 72 часа, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата. Досъдебното произвеждане за злополуката в село Тодоричене, Ловешка област, е формирано в РУМВР-Луковит.
На 08.02.2020 година, към 19:25 ч., лидер на лек автомобил „ Шкода “ се движел през село Тодоричене. На улицата имало пешеходец, който вървял в лявата лента за придвижване по посока на придвижването на автомобила. Пешеходецът подхванал секване на улицата и при нахлуване в дясната лента бил блъснат от автомобила. След произшествието причинителят избягал от мястото на злополуката.
Впоследствие, със съдействието на лидер на различен автомобил, причинителят бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи.
Установено е, че е управлявал автомобила след приложимост на алкохол, с централизация 1,96 промили и не има годно удостоверение за правоуправление.
Наблюдението на досъдебното произвеждане се реализира от Окръжна прокуратура - Ловеч.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР