Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Д. Д., на 35 г.,

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Д. Д., на 35 г.,
Коментари Харесай

Турски шофьор с обвинение за трафик на хероин

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен Д. Д., на 35 година, турски жител, за това, че на 29.05.2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, без съответно позволение, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество –, с общо бруто тегло 10.930 кг, на обща стойност 983 700 лева, като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък - закононарушение по чл.242, ал.4, предл. 1, във вр. с ал.2, предл. 1 от Наказателния кодекс.
По делото е открито, че Д. Д., с ръководената от него товарна комбинация (влекач и полуремарке), дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево на 29.05.2021 година Той пътувал от Турция през България за Финландия. При осъществена щателна митническа инспекция е открито, че Д. Д. пренасял пратка, съдържаща високорисково наркотично вещество – хероин. Наркотикът бил разпределен в 20 пакета, укрити в кабината на влекача.
 Задържаха съвсем кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Задържаха съвсем кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост "
Близо кг кокаин, прикрит в седалките на лек автомобил, са разкрили и задържали през днешния ден митническите чиновници на граничния пункт Дунав...
Образувано е било досъдебно произвеждане под управлението на Окръжна прокуратура-Хасково. Д.Д. е бил арестуван от чиновниците на Митницата за период от 24 часа. По делото се правят следствени дейности.
На 30.05.2021 година, обвиненият турски жител е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.
Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Д.Д.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР