Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 60-годишен шофьор на тир за

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 60-годишен шофьор на тир за
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини тираджия в контрабанда на живоинско лек...

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен 60-годишен водач на тир за контрабанда на лекарств​о за 90 000 лева, използван​о за лекуване на животни.

Камионът пътувал от Турция за Унгария. На пункта Капитан Андреево митничарите отклонили возилото за подробен надзор по метода " разбор на риска ". При инспекцията инспекторите разкрили в шкафове на полуремаркето 3 кашона с 60 опаковки от по 250 мл инжекционен разтвор. Установено е, че контрабандно пренесеният медикамент представлявал ветеринарен лекарствен артикул, употребен за лекуване на инфекции при едри преживни животни.

Контрабандираните лекарства и товарната комбинация били арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

" Водачът ​на камиона е с двойно поданство - турско и унгарско. Срещу привлечения под наказателна отговорност мъж е взета мярка за неотклонение " гаранция ", а също и възбрана за овакантяване рамките на България”, ​коментираха от държавното обвиняване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР