Около 600 метра от новото и все още неоткрито трасе

...
Около 600 метра от новото и все още неоткрито трасе
Коментари Харесай

Рашков: 600 метра от „готовата“ магистрала Хемус край Търговище се срутиха

Около 600 метра от новото и към момента неоткрито трасе на Автомагистрала „ Хемус “ в област Търговище се е срутило през днешния ден. Това разгласи на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков, представен от bTV.

Той не пропусна да означи, че това е трасето, по което преди няколко месеца водачът на ГЕРБ Бойко Борисов мина в автомобил, с цел да подлага на критика служебното държавно управление, че не пуска придвижването по готовата съгласно него автомагистрала. „ Точно този сектор, посетен от Борисов, се е срутил. Тази порочна процедура, която измисли държавното управление на Бойко Борисов – инхаус строителство на автомагистрали, планува цялостна безнаказаност. Пита се в задачата кой ще заплати за ремонта на строителството на „ Хемус “ в този сектор? “, запита Рашков. По думите му сега тежка техника изгребва насипната част на автомагистралата.

Ето и още от коментара на силовия министър за откритите нарушавания по " Хемус ", представен от Нова телевизия:
„ За повторно се събираме тук, с цел да осведомяваме българската общност какво се е случвало до преди известно време. Казвам какво се е случвало, тъй като в този момент ги няма създателите на това, което се е случвало. Изпокрили са се - няма ги. Току-що получихме информация, че някой от тези, сходни на превеждащия по 21 млн. в ОАЕ възнамеряват да създадат среща в Гърция тези дни, оттова да подлагат на критика служебното държавно управление и в околните дни да провеждат митинг с тежките пътни машини в центъра на София”, съобщи вътрешният министър.

„ Чухте какво са правили. Какви големи бюджетни средства са минали в техни ръце, без да е ясно къде се намират тези десетки милиони средства на българския поданик. Те не са средства на Бойко Борисов и неговото държавно управление, а на българския поданик. Къде са отишли - в чии ръце са стана ясно. Как са разходвани - не е ясно. Във всеки случай не за автомагистрала „ Хемус”, добави Рашков.

" Ние ще продължим в този дух, ние ще продължим да изследваме какво се е случвало с останалите елементи от автомагистрала „ Хемус”. Нещо напълно свежо от преди час - в региона на Търговище към 600 метра от автомагистралата се е срутила. В момента тази насипна част се изгребва от тежки машини ", сподели още вътрешният министър. " Преди наскоро Борисов направи нормална ревизия с основна цел на тази част на автомагистралата. Дори тогава във връзка неговото посещаване ние в Министерство на вътрешните работи получихме едно искане от Георги Георгиев, съдружие БОЕЦ, с искане да проверим дали Борисов не е направил нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Точно този сектор, посетен от Борисов, в този момент се е срутил ", сподели Рашков.

" Многократно подчертаваме - тази порочна процедура, която измисли държавното управление на Борисов - „ ин хаус” строителство на автомагистрала планува явно, заложено от тях, цялостна безнаказаност. Пита се в задачата - кой ще заплати в този момент ремонта на строителството на „ Хемус” в този сектор. Кой ще го заплати? Задайте въпроса на Борисов, не го щадете. Коя е виновната компания, изграждала този сектор. Няма ли отново да го заплати българския поданик. Строител под прикритие работи директно на автомагистралата. Не знаем кой е виновният за качеството на това строителство. Нито има строителни бумаги, нито има очевиден строител, който да е поел задължения за качество. Това е държавното управление на Борисов. Целта е била ето тази скица ", акцентира още веднъж вътрешният министър.

" Трябва да си сложим като общество въпросите - кой сътвори тази скица, наречена интелигентно „ ин хаус” система. Кой сътвори тази скица, равнозначна на „ ин хаус” процедура. Очевидно, идейната цел е да изтекат бюджетните средства към избрани компании. Един от тези притежатели, с известна фамилия, е споделил: „ Ето това са тези, които ще изграждат”. Това не може да реши един човек самичък. Това би трябвало и се взема решение на равнище Министерски съвет, на равнище Регионално министерство. Трябва да се сложи въпроса на някогашния министър Николай Нанков и някогашната министърка Петя Аврамова към момента не престават ли да поддържат сериозния звук към настоящето управление на Министерство на регионалното развитие, или не. Попитайте тези, които след наши сходни изяви вършат конференции, на които употребяват нецензурни изрази, да не кажа обидни, само че не дават отговори на въпросите. Питайте го този човек, някогашния министър-председател какво ще каже за тази скица в този момент. Къде са тези пари. Той има ли някакво присъединяване като управленец в тази порочна скица. Знаел ли е за нея, въпреки всичко ", сподели Рашков.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР