Около 120 политици, журналисти и културни деятели се обърнаха към

...
Около 120 политици, журналисти и културни деятели се обърнаха към
Коментари Харесай

Общественици с призив до Меркел да бъде освободен Асанж

Около 120 политици, публицисти и културни деятели се обърнаха към канцлера на Германия с апел да взе участие в акцията по освобождението на създателя на WikiLeaks по време на визитата си в Съединени американски щати. Посещението би трябвало да се реализира в интервала 14-16 юли. Информация по тематиката разгласява организация ДПА, базирайки се на писмо, адресирано до ръководителя на немското държавно управление.

Инициатор на петицията е немският публицист и публицист Гюнтер Валраф. Сред подписалите са членове на ХДС, СДП, Свободната демократична партия, Лявата партия, Зелените, някогашният външен министър Зигмар Габриел - управлява тел на организацията „ Атлантически мост ”, която подкрепя развиването на германско-американските връзки, както и редица дейци на литературата и културата.
 Ключов очевидец по делото против Асандж призна, че дал лъжливи показания Ключов очевидец по делото против Асандж призна, че дал лъжливи показания
Ключовият очевидец на обвиняването по наказателното дело на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати против създателя на Wikileaks Джулиан...

„ Настоятелно Ви молим да помогнете за построяването на мостове по делото на Джулиан Асанж ”, се споделя в посланието. В писмото се приканва при диалозите си с президента Джо Байдън Меркел да обясни „ какъв брой значимо е в полза на отбраната на свободата на медиите Съединени американски щати да се откажат от желае против създателя на WikiLeaks, с цел да може той да оздравее на независимост в фамилна конюнктура ”. Подписалите се молят също немският канцлер да откри „ филантропично решение за Асанж, а за президента на Съединени американски щати – вид, който да му разреши да резервира престижа си ”.

„ Това би било мощен и паметен филантропичен жест в края на мандата Ви, а за президента - опция най-после изцяло да остави зад себе си ерата на Доналд Тръмп във връзка с отбраната на свободата на пресата и свободата на словото, ” се акцентира в писмото. Отношението към Асанж е несъвместимо с правилата на правовата страна, ужасните условия в пандиза са 4хуманитарен скандал ”, считат подписалите петицията. Предвид сериозните здравословни проблеми на Асанж те приканват за незабавни дейности.

БГНЕС напомня, че на 4 януари съдът във Англия отхвърли настояването на Съединени американски щати за екстрадиция, само че Вашингтон апелира това решение. Юридическият екип на Асанж споделя, че чуванията могат да лишават години.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна Асандж в шпионаж и компютърни прониквания поради публикуването на хиляди класифицирани документи от WikiLeaks. Ако бъде екстрадиран и наказан в Съединени американски щати, Асандж може да получи десетилетия затвор. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР