Близо 140 мигранти достигнаха бреговете на Гърция за едно денонощие,

...
Близо 140 мигранти достигнаха бреговете на Гърция за едно денонощие,
Коментари Харесай

Близо 140 нелегални мигранти достигнаха бреговете на Гърция за денонощие

Близо 140 мигранти доближиха крайбрежията на Гърция за едно денонощие, предприемайки рисковото пътешестване през Средиземно море, оповестиха в петък гръцките управляващи. Край остров Крит един човек, тръгнал към Европа от Северна Африка, се удави, оповестява Българска телеграфна агенция.

Гърция, дружно с Испания и Италия, е основен пункт за хора от Близкия изток и Африка, които търсят по-добър живот в Европейския съюз. За да стигнат до гръцките крайбрежия, мигрантите подхващат рисковано корабоплаване с несигурни лодки от прилежаща Турция или от Либия.

Гръцката брегова защита заяви през вчерашния ден, че 34 мъже и три момчета са били избавени в четвъртък от преминаващ търговски транспортен съд на към 83 морски благи южно от остров Крит след подаден сигнал за злополучие. Като се базира на оживели и на капитана на кораба, Бреговата защита заяви, че мъж, който е бил на лодката, е паднал в морето и се е удавил. Всички избавени са били откарани в Крит. Те споделили на управляващите, че са тръгнали от Източна Либия във вторник.

Също в четвъртък гръцките управляващи откриха 51 мъже, осем дами и 19 деца на плажа покрай Монемвасия в югоизточната част на континентална Гърция. Гръцките управляващи към момента не са открили от кое място са тръгнали тези мигранти, само че регионът попада в обсега на контрабанден маршрут от Турция към Гърция или Италия.

В обособени произшествия в четвъртък и петък, гръцките управляващите прибраха 22 души от островче край югоизточния остров Сими. Бреговата защита заяви, че те са платили на контрабандисти да ги преведат от Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР