Огромна дупка се отвори внезапно под имота на жител на

...
Огромна дупка се отвори внезапно под имота на жител на
Коментари Харесай

Внезапно отворила се пещера погълна част от постройка в Смолян

Огромна дупка се отвори ненадейно под парцела на гражданин на Смолян. Карстовата пещера се е появила пред вратата на гаража му и погълнала част от постройката дружно с пералня, две кревати, прозорци, печка и други движимости.

Според специалисти става въпрос за пещера с дълбочина десетки метри. Димитър счита, че е имал голям шанс, тъй като инцидентно обърнал внимание на дупката, която в началото била необятна половин метър и не предполагал за страховитата ѝ дълбочина.

" Можех да потъна. В последния миг забелязах, че нещо не е наред пред гаража. Тъкмо бях тръгнал да отварям вратата ", споделя пред бТВ Димитър Илиев.

Улицата, на която живее, минава над пътния тунел от Околовръстното на Смолян. Засега не е ясно дали отворилата се карстова пещера не заплашва оборудването, което е 70 метра по-надолу.

Днес следобяд геолози направиха оглед на мястото. Общината се опита с камера на ВиК за проучване на тръби да снима първите метри от пещерата. Камерата обаче се оказа незадоволително преходна.

От общината сигнализират страната да помогне за точно проучване. Не е ясно дали пещерата няма да се разшири и погълне други парцели и дали е безвредно премахването на близката складова сграда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР