Официален представител, инсталиран от Русия в южния украински регион загатна,

...
Официален представител, инсталиран от Русия в южния украински регион загатна,
Коментари Харесай

Русия крои планове за ”референдум” в Херсон

Официален представител, конфигуриран от Русия в южния украински район загатна, че Москва може да се опита да провежда национално допитване за анексия на Херсон. При сходен " референдум " бе анексиран полуостров Крим през 2014 година

" Най-вероятно ще бъде референдум “, сподели Кирил Стремусов, заместник-ръководител на администрацията, въведена от Кремъл, представен от BBC.

Той не даде дата за възможен избор.

Изглежда малко евентуално да се организира меродавен избор в район в разгара на война и на почналата от страна на украинските сили контраатака в Херсон.

Това бе първият огромен град в Украйна, който попадна под съветски надзор по време на нашествието, почнала на 24-ти февруари. Москва се опита да вкара съветската рубла в обращение там.

Руските публични лица към този момент се оповестиха в поддръжка на провеждането на референдуми в превзетите региони на Южна Украйна, само че има дребен късмет някой избор да бъде обсъждан в интернационален проект като свободен или обективен. Гласуването през 2014 година, при което Русия анексира украинския полуостров Крим, беше наказано от западните страни като нелегално и подправено.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР