Това мнение изрази пред БНР проф. Веселин Методиев, историк, преподавател

...
Това мнение изрази пред БНР проф. Веселин Методиев, историк, преподавател
Коментари Харесай

Проф. Веселин Методиев: Разговорът за образованието започва от де...

Това мнение изрази пред БНР проф. Веселин Методиев, историк, учител и някогашен министър на образованието.

 

" Разговорът за образованието стартира от децата. Педагогиката на страха, идваща от болшевишкия модел, не дава отговор на логиката на психиката на общуването в модерния свят ", безапелационен бе специалистът. Според него несъмнено 50% от българските учители, от преподавателите във висшите учебни заведения към този момент са във втората догадка – логиката на психиката на общуването.

Методиев счита, че умеенето да се поддържа връзка с различен човек изключва остарялата форма да се смята, че възрастният знае повече и постанова със мощ това познание.

 

" Вдъхновението значи да освободиш въображението и да стартира една игра на мозъка – изобретателен, изграждащ развой. От това нещо се строи. Ако няма въображение, в случай че всички сме в някаква доктрина, някакви рамки и не можем да си представим различен свят, то става противоположното на обучение ", сподели още ученият.

 

По думите му доверието към учебното заведение не е задоволително огромно. " Това доверие руинира през разнообразни форми, да вземем за пример през учебниците ", акцентира някогашният образован министър, съгласно който възрастните са отговорни за безобразието с учебниците.

 

" Във всяко последващо потомство, което идва да учи, от ден на ден става броят на тези, които желаят повече да учат, да питат, да четат ", показа усещанията си проф. Методиев.

 

" Виждам от ден на ден момчета и девойки с книга, а не с телефон в ръка по кафенетата. Даже научих, че е станало мода – в случай че искаш да направиш усещане на другия пол, седиш в кафенето с книга, с цел да те сметнат за интелигентен. Има доста симпатични неща, които се случват, които са позитивни ", посочи експертът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР