Празнуваме един от най-светлите и вдъхновяващи български празници. Ден, посветен

...
Празнуваме един от най-светлите и вдъхновяващи български празници. Ден, посветен
Коментари Харесай

Кметът Терзиев: Наш дълг е да помним корените си и културната и о...

" Празнуваме един от най-светлите и вдъхновяващи български празници. Ден, отдаден на великото дело на светите братя Кирил и Методий, които ни подариха с писменост и книжовност, поставяйки основите на нашата еднаквост, просвета и небосвод за развиване.

Днес е денят, в който отдаваме респект на нашите учители, пазители на знанието и просветата. Те са тези, които с труд и безрезервност ни водят по пътя на знанието, отваряйки ни вратите към светове на неограничени благоприятни условия. Благодарение на тях, нашите деца порастват освен като образовани персони, само че и като виновни и мислещи жители.

 

Когато светът се трансформира толкоз бързо, наш дълг е да помним корените си и наша отговорност да запазим нашата културна и просветителна традиция. Нека продължаваме да се учим и да се развиваме, да бъдем отворени към новите познания и технологии, само че и да почитаме, пазим и пренасяме нашето завещание в бъдещето.

Нека този ден бъде изпълнен с наслада, горделивост и ентусиазъм. Нека продължаваме да работим дружно за бъдещето, като се учим и се развиваме с обич и почитание към нашата просвета и култура.

 

Деца, обичайте книгите, четете и в никакъв случай не спирайте да търсите знанието! "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР