Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже

...
Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже
Коментари Харесай

Джанлоренцо Бленджини: Тези мачове са училище за нас

Селекционерът на националния тим на България по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини сподели след загубата от Канада с 3:0 във втора среща от група 1 на Лигата на нациите, че от първите си два мача отборът е научил, че се усъвършенства, само че би трябвало да работи доста.

" Никога не съм изцяло удовлетворен. Но ние знаем, че работим. Знаем, че би трябвало да работим. От тези два мача научихме, че се подобряваме. Някои неща вършим добре, само че остават такива, върху които би трябвало да работим повече. Трябва да намираме положителни решения. Имаше повече или по-малко една и съща обстановка във втория и третия гейм. Сервираме добре, те разпределят отвън игрището и чакат за по-добри топки, търсят по-добра обстановка ", сподели италианецът след дуела.

" За някои играчи началото на процеса е мъчно. Работим върху възприятието, върху осъществяване. Трябва да подобрим концепцията в играта, само че е доста мъчно. Трябва да си спокоен и невъзмутим, с цел да решиш по какъв начин да действаш в дадена обстановка ", продължи старши треньорът на България.

" Трябва да бъдем търпеливи и да разберем, че това е метод на игра. Да не вършим толкоз неточности. Но демонстрираме, че играем против Франция, Канада – тимове, които са печелили олимпийски трофеи. Тези мачове са учебно заведение за нас, само че допустимо най-скоро би трябвало да стартираме да решаваме добре обстановките, тъй като ние сме обратно. Трябва да работим повече ", приключи Джанлоренцо Бленджини.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР