Очаква се втора по-смъртоносна вълна от коронавирус тази зимаТревожно предупреждение

...
Очаква се втора по-смъртоносна вълна от коронавирус тази зимаТревожно предупреждение
Коментари Харесай

СЗО с много тревожна новина за вируса

Очаква се втора по-смъртоносна вълна от ковид тази зима
Тревожно предизвестие насочи шефът на СЗО в Европа към страните, които стартират да облекчават ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид.

Европейските страни би трябвало да се приготвят за смъртоносна втора вълна от коронавирусни инфекции, защото пандемията не е завършила, сподели в изявление за „ Дейли Телеграф “ доктор Ханс Клюге, шеф на Световната здравна организация в Европа, представен от БГНЕС.

Клюге насочи предизвестие към страните, които стартират да облекчават рестриктивните мерки си, заявявайки, че в този момент е „ време за подготовка, а не за празнуване ”. Представителят на СЗО бе безапелационен: това, че броят на случаите на COVID-19 в страни като Англия, Франция и Италия стартира да понижава, не значи, че пандемията завършва. Епицентърът на европейското огнище в този момент е на изток, като броят на случаите нараства в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан, предизвести той.

„ Страните би трябвало да употребяват това време рационално и да стартират да укрепват системите за публично здраве, както и да построяват потенциал в лечебни заведения, отделения за незабавна помощ и интензивно лекуване. Сингапур и Япония схванаха рано, че това не е време за празнуване, а е време за подготовка. Това вършат и скандинавските страни - те не изключват втора вълна, само че се надяват, че тя ще бъде локализирана и ще могат да я преодолеят бързо “, сподели той. Той предизвести, че втората вълна може да съвпадне с експлоадиране на други инфекциозни болести. „ Много съм угрижен за опцията от двойна вълна - през есента може да имаме втора вълна на Коронавирус и друга от сезонен грип или морбили. Преди две години имахме 500 000 деца, които не бяха създали първата си ваксина против морбили “, добави Клюге.

През последните няколко седмици доста европейски страни, в това число и България, започнаха да рестартират своите замразени стопански системи и да разрешат някаква форма на обновяване на нормалността.

По-рано този месец на испанското население беше разрешено да спортува на открито за първи път от седем седмици, а заведенията за хранене в някои региони на Германия още веднъж отвориха. Във Франция хората към този момент няма да се нуждаят от разрешителни за пътешестване, с цел да обяснят за какво са напуснали дома си.

Но при липса на дейно лекуване на вируса или на ваксина, съобщи доктор Клюге, всяко блокиране би трябвало да бъде съпроводено от строги ограничения за публично здраве, в това число изцяло следене на контактите и проби.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР