Израелските сили продължиха да бомбардират бежанския лагер Джабалия в северната

...
Израелските сили продължиха да бомбардират бежанския лагер Джабалия в северната
Коментари Харесай

Израел удря Газа, докато ООН настоява за отваряне на сухопътни пропускателни пунктове за доставки на помощ

Израелските сили продължиха да бомбардират бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа, където военната атака на Израел задълбочава филантропичната рецесия във към този момент опустошената част на Палестина анклав.

Хамас сподели в петък, че неговите бойци са се сражавали с нахлуващите израелски войски в тесните улички на Джабалия – най-големият бежански лагер в линията Газа – в някои от най-ожесточените конфликти, откогато бойците се завърнаха в региона преди седмица.

Израелските сили ускориха офанзивите си против северна Газа през последните дни, прогонвайки повече от 100 000 души, съгласно данни на Организация на обединените нации.

Жителите споделиха, че израелски танкове и бронирани транспортни средства са навлезли надълбоко в сърцето на Джабалия, до момента в който булдозери унищожават домове и магазини.

Репортаж от Дейр ел-Балах в централната част на Газа, Хани Махмуд от Ал Джазира сподели, че Палестинската гражданска отбрана сподели, че минимум 93 тела са били извадени в границите на 24 часа от „ улиците и алеите “ на Джа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР