Обвиняемите по делото за източените милиони от строителството на АМ

...
Обвиняемите по делото за източените милиони от строителството на АМ
Коментари Харесай

МЪЛНИЯ: Още 8 обвинени за ГЕРБ грабежа на милионите от „Хемус”!

Обвиняемите по делото за източените милиони от строителството на Автомагистрала „ Хемус “ по времето на ГЕРБ към този момент са станали 9, оповестиха БНР и bTV, които се базират на свои източници.

До момента нито от прокуратурата, нито от Министерство на вътрешните работи удостоверяват информацията. Част от хората, които към този момент са привлечени към наказателна отговорност, през днешния ден са били извикани в ГДБОП, където са им повдигнати обвиняванията.

Заради делото за източените милиони от строителството на Автомагистрала „ Хемус “ се стигна до конфликт сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

Държавното обвиняване притегли към наказателна отговорност шефа на ГДБОП Калин Стоянов за напън върху магистрати. Според прокуратурата той си е разрешил с „ несъответствуващ звук “ да желае от наблюдаващите прокурори да разпитат обвинения Борислав Колев, който декларирал, че е подготвен да спомага против съглашение.

Борислав Колев беше упрекнат през декември м.г. за пране на 53 млн. лв. от строителството на „ Хемус “. Първоначално мъжът беше оставен в ареста, където е изискал да спомага на следствието, като уточни имена.

„ Искам да предам известие от името на брат ми.

Той би желал персонална среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, в случай че реши, Иван Гешев, защото брат ми разполага с информация от значително значение във връзка следствието.

Реклама

Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният адресат на тези 53 млн. лв.. 

Отговорете си, откакто става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, ползите и въздействията, които са забъркани. Няма да бъда по-точен ”, съобщи пред медиите Иво Колев, който е брат на обвинения.

След спора на наблюдаващите прокурори по делото „ Хемус “ с проверяващите служители на реда от ГДБОП и техния шеф Калин Стоянов, двама от тримата магистрати си направиха отводи. Те обаче не бяха признати от Софийската апелативна прокуратура.

Оттам обясниха пред „ Сега “, че откакто са се срещнали „ с изложените в самоотвода обстоятелства и претекстове, както и с материалите, съдържащи се в преписката “, не са открили да има законово съображение за отказ. Наказателно-процесуален кодекс споделя, че по едно дело не може да работи прокурор, който „ може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото “.

Събраните доказателства по делото за пране на пари от строителството на Автомагистрала „ Хемус “ сочат, че е налице добре проведена и планувана скица, в която са взели присъединяване и хора на високи държавни позиции.

До това умозаключение доближи Софийският градски съд. „ От наличните и тествани доказателства може да се направи извод за съпричастност на обвинения към закононарушението.

Не са налице нови доказателства, които да оборват този извод, даже са събрани още доказателства, че е налице добре проведена и планувана скица за пране на пари, в която са взели присъединяване и хора на високи държавни позиции “, споделя съдът.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР