Общото състояние на най-богатите хора в Русия е намаляло с

...
Общото състояние на най-богатите хора в Русия е намаляло с
Коментари Харесай

Най-богатите руснаци изгубиха 32 млрд. долара от началото на годината

Общото положение на най-богатите хора в Русия е намаляло с 32 милиарда $ от началото на годината, а ескалацията на спора в Украйна се чака да продължи да унищожава благосъстоянието им.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през вчерашния ден разгласи наказания, ориентирани към пласирането на интернационален дълг от страна на Русия, както и против някои от най-богатите руснаци.

Байдън също по този начин съобщи, че ще изпрати още американски военни в прибалтийските републики.

Генади Тимченко е най-големият губещ измежду съветските милиардери, като близо една трета от неговото благосъстояние се е изпарило през 2022 година, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

Състоянието на 69-годишния Тимченко, който се сближава с съветския президент Владимир Путин през 90-те години, сега се прави оценка на към 16 милиарда $, като по-голяма част от него е обвързвано с каузи му в съветския производител на природен газ Новатек.

Богатството на Леонид Микелсон, който също е акционер в Новатек, се е намалило с 6.2 милиарда $ през тази година, до момента в който положението на ръководителя на Лукойл Вагит Алекперов е намаляло с към 3.5 милиарда $ за същия интервал, откакто акциите на енергийната компания поевтиняха с близо 17%.

Общото положение на 23-мата милиардери в страната сега възлиза на 343 милиарда $, съгласно Bloomberg, спрямо 375 милиарда $ в края на 2021 година

Акциите поевтиняха с още тази седмица, откакто Путин призна двете сепаратистки републики в Украйна, което накара Германия да спре плана за газопровода Северен поток 2, а Англия наложи наказания на пет съветски банки и трима от най-богатите руснаци, включително и Тимченко.

В листата с английските наказания е и 65-годишният Борис Ротенберг, както и неговият племенник Игор, чиито фамилии съумяват да натрупат положение от компанията за строителство на газопроводи Стройгазмонтаж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР