Общото събрание на ООН прие с огромно мнозинство Пакт за

...
Общото събрание на ООН прие с огромно мнозинство Пакт за
Коментари Харесай

ООН прие Световен пакт за бежанците, САЩ и Унгария гласуваха против

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с голямо болшинство Пакт за бежанците, който не провокира острите реакции, съпроводили Пакта за миграцията, съобщи Франс прес. Резолюцията за Пакта за бежанците бе подкрепена от 181 страни, две - Съединени американски щати и Унгария - гласоподаваха срещу, а три се въздържаха. Седем страни не участваха в гласуването, написа novini.bg.

Подобно на Пакта за миграцията, Пактът за бежанците няма законово обвързваща мощ. Двата текста произлизат от единомислещо признатата през 2016 година от всичките 193 членки на Организация на обединените нации Нюйоркска декларация за възстановяване на способността на страните да одобряват бежанци и мигранти и да улесняват при нужда връщането им в страната им на генезис.

Пактът за бежанците цели да насърчи съответен отговор на интернационалната общественост на всеобщи бежански придвижвания и на продължителни бежански обстановки.

Той ще разреши " да се укрепят помощта и отбраната на записаните по света 25 милиона бежанци ", сподели председателката на Общото заседание на Организация на обединените нации еквадорката Мария Фернанда Еспиноса.

Документът съдържа четири съществени цели: облекчение на бежанския напън върху приемните страни, увеличение на автономията на бежанците, разширение на достъпа до решения с присъединяване на трети страни и помощ за основаване в страните на генезис на нужните условия за безвредно и почтено завръщане на бежанците.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР