В руските училища отново се провежда военно обучение след нахлуването

...
В руските училища отново се провежда военно обучение след нахлуването
Коментари Харесай

14-годишният Давид от Русия: По-лесно се стреля с пистолет, отколкото с автомат

В съветските учебни заведения още веднъж се организира военно образование след нахлуването на Русия в Украйна. То става част от образователната стратегия за първи път в постсъветската ера, откакто беше отпаднало от нея.

В южния град Владикавказ този месец младежи в камуфлажни униформи се редуваха да стрелят с оръжия и се упражняваха в оказване на първа помощ под наблюдението на инструктори.

" По-лесно е да се стреля с револвер. А с автомат е по-трудно да се прицелиш ", споделя 14-годишният Давид, слабичко момче с черна коса и очила. Той счита, че тренировките с огнестрелно оръжие " ще улеснят живота му " в бъдеще, съобщи Ройтерс.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

Военната работа е наложителна за младите мъже в Русия, която води война против Украйна към този момент трета година.

Сергей Меняйло, пенсиониран вицеадмирал, който в този момент е водач на съветския район Северна Осетия, загатва спора в изявлението си пред младежите, като им споделя, че образованието ще им помогне " да изпълнят военния си дълг в екип ", в случай че един ден им се наложи да се бият.

В края на 2022 година Министерството на образованието издаде разпореждане, с което вкара базово военно образование в образователната стратегия като част от предмет, наименуван " основи на сигурността на живота ". Критиците виждат в това част от възходящата милитаризация на съветското общество от началото на войната.

Борис Кантемиров, локален началник на доброволческа организация, която поддържа въоръжените сили, съобщи, че образованието дава умения, от които би имал потребност всеки боец.

" Всеки би трябвало да умее да избавя човешки живот, да борави с оръжие и да е физически здрав ", разяснява той пред Ройтерс на фона на изстрели от полигона.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР