Вицепрезидентът коментира протеста на преподавателите от университетите.В пълното си право

...
Вицепрезидентът коментира протеста на преподавателите от университетите.В пълното си право
Коментари Харесай

Йотова: Подкрепям протеста на преподавателите от университетите

Вицепрезидентът разяснява митинга на преподавателите от университетите.

В цялостното си право за митинг са преподавателите от висшите образователни заведения, заяви в Чепеларе вицепрезидентът Илияна Йотова, която през днешния ден почете празника на града и тържественото отбелязване на 24 май, предават от Българска телеграфна агенция.

„ Подкрепям ги с цялата си душа и сърце. Не можем да приказваме, че сме една от най-старите цивилизации, че България е в основата на основаването на славянската цивилизация, наред с латинската и византийската, и по едно и също време с това, в 21 век, когато най-големите провокации са свързани с подготовка, с обучение, с технологии, ние да имаме национални бюджети, които освен, че не усилват вътрешния брутен артикул за обучение, а го понижават. Това е срамно “, уточни Йотова.

Според Йотова днешният митинг демонстрира, че преподавателите недоволстват, не толкоз за своите заплати, а стачкуват за почитание и престиж.

Вицепрезидентът на България разяснява и държавната политика във връзка с Смолянска област, която е един от обезлюдяващите се региони в страната. „ За страдание, Смолянският район е най-обезлюдяващият се регион и това го сочат последните ранглисти на целия Европейски съюз. Не е Северозападна България, а тъкмо Смолянският район. Тази дивна хубост – всеки, който е пристигнал в България, споделя, че това е едно от най-красивите места в Европа ", уточни тя. " Нека самите ние дружно обединени, най-малко на 24 май да си обещаем, че ще намерим трите целта за развиването на България, че ще имаме сигурност за нашите жители освен във връзка с защитата, освен във връзка с вътрешна сигурност, само че да има сигурност за бъдещето, за стопанска система, за стандарт, за обществени връзки вътре в страната. И тогава противоборството, партийността, тази партизанщина, тези кавги, които ни заливат всеки ден, ще правят отстъпка място на един спокоен държавнически диалог “, уточни още Йотова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР