Варненци и гостите в града ще се насладят на страхотна

...
Варненци и гостите в града ще се насладят на страхотна
Коментари Харесай

Започва регата Varna Channel Cup

Варненци и гостите в града ще се насладят на страхотна панорама в морето.

Днес, със старт пред Морската градина, стартира първият спортен ден на регата Varna Channel Cup. 35 електронни поръчки за присъединяване са постъпили в регатния офис, което е причина за в действителност впечатляваща панорама за всички жители и посетители на Варна.

Вчера по традиция се организира по този начин наречената Pro-Am гонка, в която екипажите включват фенове и прогонват дистанцията. Двете извършени гонки бяха извоювани от състезаващата се за втора година яхта Ivana and Aleks с шкипер Иво Тодоров, следвана от  Шоколад с шкипер Михаил Копанов и  домакините от LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Братоев, написа chernomore.bg. 

До момента в най-хубавата българска регата, поръчки са подали 35 килови яхти от  различни ORC и IRC класове. Събитието се провежда от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и Семеен кодекс Ултрамарин, със съдействието на Община Варна. Прогнозата предвещава комфортни за практикуването на ветроходен спорт ветрове. Регатата продължава на следващия ден с емблематичните гонки канал-езеро, като се чака яхтите за влязат под Аспарухов мост малко след 10:00ч. 

Удобни места за наблюдаване:
24-ри май от 10:00 до 18:00ч.
Морска градина, Вълнолом

25-ти май от 10:00 до 18:00ч.
Кв. Аспарухово – Южен бряг на канала
Морска гара- Варна - пешеходна зона

26-ти май от 10:00ч.— 17:00
Централен плаж
Морско казино, Вълнолом

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР