Общинският съвет в Плевен отложи предложението за закриване на основно

...
Общинският съвет в Плевен отложи предложението за закриване на основно
Коментари Харесай

Общинският съвет в Плевен отложи закриването на училището в Беглеж

Общинският съвет в Плевен отсрочи предлагането за закриване на главно учебно заведение "Васил Левски " в село Беглеж. Обсъждането ще се организира на последваща сесия, заяви пресцентърът.

Предложението на кмета Георг Спартански да се закрие учебното заведение е аргументирано с това, че в този момент то образова 34 възпитаници, като има и осем деца в подготвителна полудневна група. Броят на родените деца в селото в последно време демонстрира, че няма да има в скоро време паралелка в първи клас. Малкият брой възпитаници постанова битие на слети и маломерни паралелки, което води до съществено дофинансиране от общинския бюджет. Идеята е учениците от Беглеж да се учат в учебното заведение в Бохот.

Съветниците, след едночасов спор, са решили първо да провеждат срещи на място с хората в Беглеж. Кметът на селото Георги Данов, Румяна Цанкова от Обществения съвет при кметството и шефът на учебното заведение Калинка Борисова упорстват учебното заведение, което съществува 180 години, да не се закрива, тъй като тези деца "ще останат отвън просветителната система ".

Становище в отбрана на учебното заведение в Беглеж са внесли в общинския съвет и околните на световноизвестната оперна прима Гена Димитрова, която е родена и учила в това село.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР