Първите 39 млн. лв. мисля, че вече са постъпили по

...
Първите 39 млн. лв. мисля, че вече са постъпили по
Коментари Харесай

Главчев: Първите 39 млн. лв. вече са постъпили по сметките на висшите училища

Първите 39 млн. лева мисля, че към този момент са постъпили по сметките на висшите учебни заведения, остават и другите. Въпрос на време е да постъпят и те, съобщи служебният министър председател Димитър Главчев при започване на днешното държавно съвещание, оповестява Българска телеграфна агенция. 

На наши, въпреки и неприсъствени съвещания, взехме решение да отпуснем 80 млн. лева и то освен за университетския състав, а и за администрацията и докторантите, напомни министър-председателят. 

По 290 лева е нарастването на възнагражденията за университетския състав. За стипендии на докторантите са отпуснати 7,5 млн. лева Освен това е обезпечено 12-процентно нарастване на така наречен неакадемичен състав. Това демонстрира какво ни е отношението към тази общественост. Добре е, че тъкмо за 24 май се случва това, сподели още Димитър Главчев. 

Той уточни още, че въпреки и с къс небосвод и съответна задача, министър председателят и министрите от служебното държавно управление няма да останат „ глухи и слепи “ за това, което желаят от тях жителите. 

Тази година на националното външно оценяване по български език, по-известно като матура, се падна една алегория, добре позната на всички ви – „ Приказка за стълбата “. Смятам, че е уместно в навечерието на един от най-светлите български празници – 24 май, да си я напомним всички. Макар, че тя стартира с „ Посветено на всички, които ще кажат „ това не се отнася до мен “. Смятам, че за всички нас се отнася тази превъзходна творба на Христо Смирненски. Човек не би трябвало да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта, и да си спомня от кое място е тръгнал, сподели още Главчев. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР