Общинската избирателна комисия в Кресна отказа да прекрати правомощията на

...
Общинската избирателна комисия в Кресна отказа да прекрати правомощията на
Коментари Харесай

Оставиха на власт кмет въпреки влязла в сила присъда

Общинската изборна комисия в Кресна отхвърли да приключи пълномощията на кмета на село Сливница макар влезнала в действие присъда за документна машинация.

Преди две седмици кметът на община Кресна е получил писмо от прокуратурата в Сандански и решението на областен съд Благоевград по наказателното дело против Йордан Дончев, кмет на село Сливцица, който е наказан на 9 месеца условно и без право да заема изборната служба за период от две години. С писмо общинският кмет Николай Георгиев е уведомил ОИК, като е приложил и документите от прокуратурата и съда.

На постоянно съвещание ОИК е отказала да приключи пълномощията на селския властник с аргумента, че документите не са изпратени от способените органи и не съдържат удостоверен от съда дубликат от влезнала в действие присъда по отношение на член 42, алинея 1, т. 4 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Два дни по-късно на незабавно съвещание ОИК произнася второ решение по казуса- да изиска от прокуратурата в Сандански уверение за влезнала в действие присъда. Едва след приемането му на съвещание административния избирателен орган ще се произнесе с дефинитивно решение.

Кметът на Сливница Йордан Дончев беше наказан поради това, че имайки нотариални пълномощия за обитаемото място е заверил заявления на десетки хора за прекачване на партидите им по спомагателното наложително обезпечаване от един пенсионен фонд към различен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР