Облекчения на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса в Кипър

...
Облекчения на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса в Кипър
Коментари Харесай

Кипър облекчава мерките

Облекчения на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид в Кипър взема решение държавното управление през днешния ден. Преди съвещанието му президентът на страната Никос Анастасиадис ще бъде имунизиран с третата доза ваксина, съобщи БНР.

Промените засягат игрища, футболни мачове, кина, театри, концертни зали, където наличието е единствено за имунизирани, заяви здравният министър Михалис Хаджипанделас. Очаква се кабинетът да позволи влизането в тези зони и на неимунизирани хора с негативен PCR тест или документ за възобновяване след вируса.

Ще бъде повишен оптималният позволен брой присъстващи на закрито и навън на сватби, кръщенета и други обществени събития. Задължителното носене на маска остава като отбрана както от ковид, по този начин и от сезонния грип. Всички други настоящи ограничаващи ограничения ще бъдат удължени до края на октомври.

75-годишният президент на Кипър Никос Анастасиадис ще получи през днешния ден третата доза ваксина. Той бе имунизиран с двете дози на „ Пфайзер” в края на декември предходната година и през януари тази година. От през днешния ден посредством електронния имунизационен портал хората на 70 и повече години могат да създадат поръчка за слагането на подсилващата инжекция. Досега в Кипър над 17 000 души от предпочитаните за имунизация групи са получили третата доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР