Обходите на територията на цялата Община Царево продължават, нямаме сигнали

...
Обходите на територията на цялата Община Царево продължават, нямаме сигнали
Коментари Харесай

Обходите на територията на цялата Община Царево продължават

Обходите на територията на цялата Община Царево не престават, нямаме сигнали за бедстващи хора, заяви пред публицисти в Царево шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Бургас Николай Николаев. От нощес сме почнали отводнителни действия. Повечето екипи на пожарната ще се занимават с отводняване, в сравнение с с евакуация, сподели той.  

По думите му екипи в Царево към този момент са получи помощ от Стара Загора - хидромоторни помпи. 

„ Имаме готови водолази и техника. В момента, поради това, че още веднъж вали, ще извикаме спомагателни сили от прилежащите области, в случай че се наложи. В момента се прави оглед на опустошения мост за село Варвара. По късно през днешния ден ще стане ясно какъв брой време ще отнеме възобновяване му “, сподели той. 

До труднодостъпните региони локалните екипи на пожарната, полицията и жандармерията стигат с амфибии, стана известно от думите на Николаев. „ Асоциацията на доброволците също достави четири амфибии. С тази техника доближаваме до обитаемоте места и имаме подготвеност да пренасяме храна и вода. Снощи са получени сигнали за отводняване от 25 адреса. Днес е открито, че единствено два имат фактически потребност от такива дейности “, сподели още шефът на бургаската пожарна работа. 

На двата язовира в Община Царево също екипи, които наблюдават непрекъснато ситуацията. Рано тази заран те са снабдени с гориво за помпите, с които и все още продължава източването на водата. Николаев разяснява, че няма заплаха от разкъсване на язовирни стени. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР