Обединеното кралство е втората най-иновативна стартъп екосистема в света и

...
Обединеното кралство е втората най-иновативна стартъп екосистема в света и
Коментари Харесай

Как се създава успешна стартъп среда – на фокус Великобритания

Обединеното кралство е втората най-иновативна стартъп екосистема в света и безапелационен водач в Европа, като затвърждава тези си позиции от 2017 година насам. Това сочи тазгодишното издание на Global Startup Ecosystem Index.

Обединеното кралство резервира преимущество пред третата страна в класацията - Израел, основно поради по-добрите си количествени резултати, само че положителната вест за европейския водач е, че разтваря ножицата по отношение на преследвача си.

Основното конкурентно преимущество на английската стартъп екосистема е обвързвано с бизнес опциите, където страната се класира пред Съединени американски щати, Израел и Канада - главните ѝ противници.

Екосистема, основана на просвета

Обединеното кралство е съумяло да реализира отлични резултати в региона на предприемачеството и науката, привличайки международни гении в главната си стартъп локация - Лондон. Това достижение е застрашено след излизането на Англия от Европейски Съюз, само че това към момента не се отразява на цялостното ѝ показване. Не би трябвало да се не помни обаче, че някои от най-хубавите започващи компании на острова са основани точно от бизнесмени от държави-членки на Европейски Съюз.

За да отговори на това предизвикателство, държавното управление на Обединеното кралство предприе редица ограничения, включително и специфични визи за иноватори и създатели на започващи компании, които им разрешават да се причислят към локалната екосистема.

„ Обединеното кралство е благословено с научна инфраструктура от международна класа и относително дребни академични градове като Оксфорд и Кеймбридж се причисляват сполучливо към изключителния стартъп център Лондон, създавайки една от най-хубавите екосистеми за започващи компании в света.

Лондон е един от международните финансови центрове, което го прави извънредно привлекателно място за амбициозни бизнесмени “, безапелационни са създателите на отчета и прибавят: „ С квалифицирана работна ръка, високо оценени университети, удобна бизнес среда и авангардни нововъведения стартъп екосистемата на Обединеното кралство би трябвало да продължи да процъфтява ”.

Категоричният водач Лондон

Лондон е безапелационен водач от позиция на стартъп екосистемата си в Обединеното кралство и заема трето място в международен мащаб, откакто тази година изпреварва Лос Анджелис и се възползва от регреса на Пекин. Британската столица остава единственият град в топ 7, отвън Съединени американски щати или Китай.

За да стане ясно изцяло превъзходството на Лондон, той е със 137% по-висок резултат от първия си преследвач - Париж. Британската столица се заема топ място във връзка с финтех, само че също по този начин попада в топ 5 на международните градове за технологии за маркетинг и продажби и такива за обществени действия и отдих.

Иначе, Англия класира още шест града в световния топ 100, като единствено Съединени американски щати и Китай имат повече.

Манчестър е скочил с 8 места по отношение на предходната година и в този момент заема 60-то място в света, запазвайки позицията на втори най-високо класиран град от Обединеното кралство, следван от Кеймбридж и Бристол.

Кеймбридж продължава да се развива позитивно и преодолява 13 позиции, с цел да се подреди на 63-то място в света.

Оксфорд и Единбург резервират 5-то и 6-то място в Обединеното кралство, като Оксфорд леко отстъпва с 3 места до 95-то място, а Единбург се изкачва до 96-то място.

„ Политиците в Обединеното кралство би трябвало да се съсредоточат върху главната задача да подсигуряват, че най-малко още един английски град ще заеме място в топ 50 на международната ранглиста “, безапелационни са анализаторите, а от държавното управление разясняват отчета по този начин:

" Този отчет потвърждава, че ние сме безспорната софтуерна мощ в Европа. Създаваме компании за милиарди долари и сполучливи започващи предприятия в цялата страна, преобразявайки градовете си всяка година. Но ние няма да се отдадем на доволство и ще се стремим да подсигуряваме, че Обединеното кралство ще остане едно от най-хубавите места в света за пускане, разширение и привличане на рекордни равнища на вложения в софтуерни предприятия. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР