Бейби бум в зоопарка в Бургас. Родиха се седем на

...
Бейби бум в зоопарка в Бургас. Родиха се седем на
Коментари Харесай

Бейби бум в бургаския зоопарк

Бейби взрив в зоопарка в Бургас. Родиха се седем на брой мини прасенца. Те са от типа Виетнамско или наричано още Китайско мини прасе. Всяко от новородените животни тежи към 150 гр. В взаимозависимост от количеството одобрявана храна, те могат да доближават до 20 кг. В Китай и Виетнам мини прасенцата служат и за издръжка на популацията.



Другите нови животни в зоопарка са семейство мармозетки на Жофроа.



Амина и Темпо са двойка и всяко от тях тежи към 400 грама. Те са едни от най-дребните маймунки на планетата. Козината им е гъста и мека, в основата си е кафява, а от горната страна е тъмносива до черна. На ушите си имат кичури от косми сходно на коалите. В региона на лицето и част от врата козината е бяла. Те са игриви, закачливи и несъмнено са едни от обичаните примати на посетителите.

Огромна изненада за екипа на зоопарка е, че малко, откакто се настаниха в новия си дом, Амина и Темпо станаха родители на две нежни и красиви бебета. Те са извънредно всеотдайни родители, а грижите за дребните се разпределят поравно. Често бащата ги носи на гърба си, с цел да може майката да си почине.



Интересен факт е, че по-рядко се раждат близначета. По време на бременността дребните съставляват към 20% от тежестта на майката.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР