Румънският президент Клаус Йоханис заяви в четвъртък, че оттегля кандидатурата

...
Румънският президент Клаус Йоханис заяви в четвъртък, че оттегля кандидатурата
Коментари Харесай

Клаус Йоханис оттегля кандидатурата си за генерален секретар на НАТО

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи в четвъртък , че отдръпва кандидатурата си за шеф на НАТО и Върховният съвет по защита на страната ще подкрепи нидерландският министър председател в оставка Марк Рюте за общоприет секретар на Aлианса , предава " Ройтерс ".

Върховният съвет за защита на Румъния също реши да подари една от двете оперативни системи Patriot на Украйна , само че при изискване на спомагателни договаряния със съдружниците за замяната й с сходна система за Противовъздушна отбрана.

През март Йоханис разгласи, че е за водач на НАТО, позиция, за която доста държави-членки поддържат холандския министър председател Марк Рюте.

, че Румъния е уведомила съдружниците от НАТО, че предлага президента Клаус Йоханис за общоприет секретар на Алианса. Тогава обаче румънското президентство отхвърли коментар.

Припомняме, че името на Клаус Йоханис към този момент беше спрягано за правоприемник на Йенс Столтенберг като началник на НАТО. Преди да бъде продължен мандатът на настоящия общоприет секретар на НАТО, президентът беше в листата на вероятните приемници.
 NOS: Марк Рюте е новият общоприет секретар на НАТО
NOS: Марк Рюте е новият общоприет секретар на НАТО

Според източници на медията, като към момента няма формален кооментар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР