Няма смисъл да организираме Коалиционен съвет във вторник (26 април),

...
Няма смисъл да организираме Коалиционен съвет във вторник (26 април),
Коментари Харесай

Христо Иванов: Позицията на ДБ е еднозначна - да се помогне на Украйна с оръжие

" Няма смисъл да организираме Коалиционен съвет във вторник (26 април), от него има смисъл да се случи, откакто премине визитата на българската делегация в Киев ".

Това съобщи пред ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов и уточни, че от Демократична България още не са решили кой ще бъде техен представител във водената от премиера Кирил Петков делегация от представители на ръководещата коалиция в Украйна:

" Ще преценим кой ще е представителят ни. Към момента не наподобява това да съм аз ", сподели той.

Позицията ни е еднопосочна - да се помогне на Украйна с военна помощ, безапелационен беше Иванов и посочи, че тя не е позиция, която се образува в Киев и " тя е нашата позиция по какъв начин наподобяват националните ни ползи ".

" Ние ще се възползваме от опцията, която имаме - всяка първа сряда в месеца да вкарваме по една точка в дневния ред на Народното събрание. Ще вкараме на 4 май плановете за решение в пленарна зала и ще настояваме да се гласоподава точката във вид, в който става дума за военна помощ за Украйна ", добави водачът на ПГ на Демократична България.

По думите му поръчките на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи дават мотив за очакване тази версия на решението да получи задоволителна поддръжка.

" България би трябвало да подкрепи напъните на Украйна. Всички страни от НАТО, като се изключи Унгария, са дали военна помощ. В момента това е опция освен да се отблъсне съветската експанзия, само че и опция България да направи скок в модернизацията на въоръжените си сили, от което има голяма потребност ", разяснява Иванов.

Той изясни, че последният пакет американски помощи е по този начин дефиниран, че планува средства за ускорение на модернизацията на въоръжените сили на страните от Източна Европа и ние имаме интерес да се включим в това, " само че не може да стане като лицемерничим ":

" Трябва ясно да заявим, че даваме военна помощ за Украйна - и с дарения, и като продаваме безусловно законно ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР