230 сигнала са подадени на телефон 112 заради обилните валежи

...
230 сигнала са подадени на телефон 112 заради обилните валежи
Коментари Харесай

Кметът след бурята в София: 230 сигнала и 18 екипа отводняваха, доброволци се включиха

230 сигнала са подадени на телефон 112 поради изобилните превалявания и градушка в София през вчерашния ден. 34 сигнала пък има в контактния център на Столичната община. Това разгласи кметът Васил Терзиев.

Той изясни, че екипите на Аварийната работа, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Столичния инспекторат и почистващите компании са били мобилизирани и са работели през цялата нощ.

" Общо 18 екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община, дружно със столичната пожарна, са реагирали на сигнали. Над 40 от тях са били по-критични, свързани с премахване на последствия от изобилните превалявания. Те са за завирявания на сектори от пътища, на изби, гаражи, търговски обекти и подлези. Най-голям брой от тях са на територията на регионите " Подуяне ", " Младост ", " Витоша ", " Оборище ", " Сердика “, „ Искър ". Извършено е отводняване на дворове и изби в селищата Яна, Кривина, Казичане, Бусманци и кв. “Враждебна “.  В момента спешните екипи работят по отводняване на частна постройка в регион “Триадица ”, написа с пост във Фейсбук градоначалникът.

 
Терзиев изясни, че е отворен за придвижване пътният тунел на бул. " Цариградско шосе " в региона на кв. “Полигона “.

" Почистват се дъждоприемните шахти от наноси и листна маса от компаниите, ангажирани с чистотата в града. Дейностите по надзор се правят от екипите на Столичен инспекторат. Наблюдават се речните корита и общинските язовири. За момента няма заплаха от разливи на речните корита, а водните количества в язовирите са в норма. От през днешния ден ще се приоритизират спешните поправки на улуците в неприятно положение след бурята, детски градини, ясли и учебни заведения.  Столичната община продължава да извършва стратегия за разчистване на речни корита, която включва над 270 сектори. Създадена е организация за разчистване на близо 40 броя сектори, включващи реките Перловска, Владайска, Какач. Почистени са и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път ", уточни той.

Кметът твърди, че все още градският превоз все още се движи и извършва нормалните си направления. Аварийните екипи правят и обходи на терен за предварителна защита.

" Благодаря на всички за съзнателната работа, благодаря доста и на доброволците, които, както постоянно, се включиха наедно с нашите екипи в оправянето с последствията от бурята. Тяхната помощ е скъпа ", написа още столичния градоначалник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР