Няма нищо по-хубаво от естествените средства. Химикалите колкото и да

...
Няма нищо по-хубаво от естествените средства. Химикалите колкото и да
Коментари Харесай

Гарантирайте си ефективна защита за доматите и краставиците без опасни химикали

Няма нищо по-хубаво от естествените средства. Химикалите колкото и да са потребни, вредят и то много постоянно и на хората. Болестите обаче съвсем всяка година спохождат доматите и краставиците. В идващите редове ще ви представим ефикасни способи за отбрана на растенията. Можете да ги употребявате и за профилактика, както и за по-добър тип на цялостното растение.

С този елементарен разтвор ще предпазите и растенията и ще увеличите добива си. Ето и нужните съставки:

· Вода с температура 35 градуса, 4 литра
 Ако имате разширени вени, лекувайте ги с ДОМАТИ Ако имате разширени вени, лекувайте ги с ДОМАТИ
Доматите са ценени по целия свят освен поради вкусовите си качества, само че и поради своите потребни свойства. Те са извънредно богати на...

· 15 супени лъжици захар

·  15 грама захар.

Необходимо е само да смесите всички съставки и да ги оставите да отлежат 8 часа. Можете понякога да разбърквате. Хубаво е да приготвите сместа рано сутринта, с цел да я употребявате още същия ден вечерта, след залез слънце. Получената примес се разрежда във вода от 6 литра и можете да я употребявате за поливане. Друг вид е да напръскате и листата, с цел да ги предпазите от заболявания и гъбички.

Всяко растение би трябвало да получи към 1 литър от сместа.
 Ако желаете да премахнете горчивия усет на КРАСТАВИЦИТЕ, направете ето ТОВА! Ако желаете да премахнете горчивия усет на КРАСТАВИЦИТЕ, направете ето ТОВА!
За страдание от време на време ставаме очевидци на извънредно горчиви краставици и похапването им напълно не е прелестно. Може би градинарите знаят, ч...

Лайка, като средство за предотвратяване от мухъл

Лайката е билка, която е потребна за хората, само че и за растенията. Тя може да ви помогне да предпазите растенията от мухъл, гъбички и подкрепя здравословния напредък. 

Разтворът от лайка се подготвя, като запарите 250 грама от растението. Оставете го за интервал от 30 до 90 минути. След това прецедете и го използвайте в съответствие 1:5.

Хвощ

Погрешно е схващането, че хвощът е бурен. Той може да поддържа растежа и да защищити растенията от вредители и акари. Ефикасен е и против сива мухъл или брашнеста мана.

Трябват ви към 100 грама хвощ и вода, като ги оставите да престоят 24 часа. Можете да ускорите процеса и като накиснете хвоща за 12 часа, а по-късно го сварите за 15 минути. Оставете го да изстине и е подготвен за приложимост. Разрежда в съответствие 1:10.

За акари и гъбички се пръска непосредствено по листата. За маната също е потребен. Ако болестта е тежко, се предлага да се пръска в 3 поредни дни.

За битка с листни въшки

Смесете равни елементи вода и оцет и напръскайте растенията. След 24 часа напръскайте единствено с чиста вода. Това е най-бързият и сполучлив метод за справяне с листите въшки. Също по този начин, след пръскането няма да се върнат до 3 седмици. Можете профилактично да повторите процедурата, откакто времето мине.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР