Някой пРезидент, служебен гълъб, корнела, изборен победител, възрожденец или друг

...
Някой пРезидент, служебен гълъб, корнела, изборен победител, възрожденец или друг
Коментари Харесай

Няма ли кой да се скара сега и на Путин, че ни „въвлича във войната“?

Някой пРезидент, длъжностен гълъб, корнела, избирателен победител, възрожденец или различен труженик за богатството на България няма ли да се сети да се опълчи на опита на путин да ни въвлече във войната… по този начин де – „ специфичната интервенция “?

За едни шест милиона и половина прЕатели запитвам. 

От февруари треперим да не ни въвлекат в тая „ операция/война “ и накрая… кво станà? 

Служебният гълъбарник бил упълномощил събиране на информация. Това, несъмнено, е добре. Нормално е. Но също по този начин е обикновено ПЪРВО да си защитиш ползите на народа и да кажеш: господин путин, не си позволявайте такива непремерени изявления!

ЕДИН най-малко да се беше сетил да насочи най-малко грам рецензия към путин. Няма по какъв начин, нали?

Не се заблуждавайте… не, че не са го коментирали. О, коментирали са и още по какъв начин. Просто никой не е споделил нищо по адрес на патологичния измамник путин. 

„ В позиция рано тази заран от Българска социалистическа партия настояха президентът Румен Радев незабавно да разпореди на българските служби следствие на случая с камиона, тръгнал от Бургас “. 

Ако се окаже, че камионът в действителност е тръгнал от България, допускам, че другарите ще изискат и санкции. Сакън… на путин ще му вършат сечено, не ги е позор, мискини с мискините! 

Докато целият цивилизован свят е с Украйна, Радев пък упреква Демократична България, че желали да въвлекат България във войната. Тая хумореска не се ли изтърка към този момент? От февруари ни баламосват по един и същи метод. Други страни изпращат помощ, оръжия, доброволци и нито една от тях НЕ Е въвлечена във войната. Как по този начин САМО България я грози заплахата да бъде изключение и, в случай че даде помощ, да бъде въвлечена? 

Искам да кажа, че от февруари мина доста време… научихме се, че доматите не се ядат с колците. 

Но в този момент Радев мълчи, не споделя нищо, че путин се пробва да ни въвлече във войната. Директно ни уточни с пръст и загатна, че ни прави цел. 

В тоя ред на мисли, защо ги ручàхме жабетата? Толкова навеждане, толкоз слугинаж, толкоз снишаване, че да не обидим путя и русначетата, а то най-после кво…! Точно нас да ни изкарат пред строя и ни шамаросат. 

Не разбрахте ли, че се атакува най-слабото звено на първо време? Демонстрирате плашливост – ставате цел. Нали сте генерали, не би трябвало ли да ги знаете тия неща? Или сте генерали, колкото сте и държавници? 

Жалките страхливци, които се пробват да се харесат и на двете страни, са презирани и от двете страни. 

Изтривалките, които лазят в краката на агресора, си мислят, че печелят благоразположението му, а се оказва, че само ускоряват апетита му. Путя видя, че може да мачка българите, тъй като политиците им са едни такава… гърчат се, мрънкат, кършат ръце, извиняват му се, не смеят да го гледат в очите. И реши, че му харесва. И газа спря, и спящите кафези в държавното управление задейства, и губернаторката насъска да ни плаши с ракети, в този момент и непосредствено ни уточни с пръст. 

Лошото е, че „ генералите “ и гълъбите и в този момент нищо няма да създадат. Те са от този вид нашенци, като във вица с двамата българи, дето ги водят към бесилото и единият споделя, че би трябвало да се опитат да избягат, а другият: „ А… бе мàни, ще зèме да стане нещо… “

Едно, че рублите са сладки. Може да са евтини, но като са доста – са сладки. Друго, че и навикът да си приведен е мощен. Трето: страхът от самоубийство не е за занемаряване. Всичко това го разбирам, само че вие сте държавници (да, колкото и да ви слагаме в кавички, вие сте държавници, към този миг сте единственото, с което разполагаме), не може да се скатавате тъкмо в този момент и да си мислите, че единствено ние – народът – ще го отнесем, а вие ще сте на завет. Няма да сте. Нищо не е постоянно, а и времената внезапно се трансформираха, станаха рискови. 

Ако не можете, в случай че не ви стиска, отстъпете и ходете да си гледате старините на село. Досега беше елементарно: нямаше война, единствено гледахте какво да пъхнете в джоба, от кое място да получите „ признателност “, но в този момент ситуацията е друго. И тъй като знам, че ориста на българския народ не ви интересува, няма да споделям, че го залагате на карта… Само дето би трябвало да имате поради, че и личното си залагате на карта. И, като не можете да се справите, погубвате и себе си. Тоя трен, дето се пробвате да го разбиете – и вие се возите в него. 

А за това какъв брой е скалъпено обяснението на дребния лилипутин кремълски можете да съдите по обяснението му, че камионът бил минал по маршрут: България—Грузия—Армения—Северна Осетия—Краснодарски край. 

Или путя е толкоз зле с географията, колкото и с политиката, или съзнателно премълчава някаква част от „ маршрута “, с цел да не обиди някого. Но нас – българите – няма проблем да ни уточни с пръст и да ни въвлече във войната. Що? Щото знае, че „ държавниците “ ни по-скоро ще стартират следствие кой в България е отговорен, в сравнение с да му се опълчат на него. Сега е моментът льотчикът да каже, че Христо Иванов е карал камиона, с цел да затвърди убеждението на путин, че сме най-лесната цел. 

Или към момента е прекомерно ангажиран да връща старите фрагменти на остарялата власт по старите им работни места? Същата остаряла власт, против която вдигаше пестник във въздуха и викаше: „ мутри вън! “
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР