Радикалната ислямска палестинска организация Хамас е планирала нападения срещу израелското

...
Радикалната ислямска палестинска организация Хамас е планирала нападения срещу израелското
Коментари Харесай

Хамас складирала оръжия в България , с които да нападне израелското посолство в Берлин

Радикалната ислямска палестинска организация " Хамас " е възнамерявала набези против израелското посолство в Берлин и американската военна база в югозападната немска провинция Райнланд-Пфалц, написа " Велт ам Зонтаг ", като се базира на службите за сигурност, съобщи БНР.

Нападенията са щели да бъдат осъществени с оръжия, държани в скришен склад в България.

Германските управляващи са разкрили картографски материали в мобилния телефон на обвинен член на " Хамас ", който бе задържан в Берлин през декември 2023 година С тези данни полицията е съумяла да разкрие проект за атентати против израелското посолство в Берлин и една американска военна база в провинция Райнланд-Пфалц.

Задържаният е роден в Ливан. Той е упрекнат в подготовка на атентати. Смята се, че от пролетта на 2023 година той е имал задачата да откри оръжеен склад на " Хамас " в Европа. Според данни на немската прокуратура складът е бил в България и е оголен с помощта и на българските управляващи.

Оръжията е трябвало да бъдат превозени до Берлин за евентуални набези.

Ако обвиняванията се потвърдят, това може да значи ново измерение на тероризма на " Хамас ". Опасенията са, че " Хамас " може да се отдалечи от досегашната си районно насочена стратегия и да се трансформира в световно настояща терористична милиция.
ТЕМА преди 3 часа 1224 преди 10 часа 2220 преди 1 ден 14092
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР