Няколко експлозии разтърсиха американска военна база в източната сирийска провинция

...
Няколко експлозии разтърсиха американска военна база в източната сирийска провинция
Коментари Харесай

Удариха американска военна база в Сирия

Няколко детонации раздрусаха американска военна база в източната сирийска провинция Дейр ал Зор в събота вечерта. Това заяви държавната осведомителна организация на страната САНА.

Не е ясно естеството на детонациите.

Американските бойни самолети са засилили въздушните патрули след детонациите.

Междувременно Сирийската обсерватория за правата на индивида, основан във Англия боен наблюдаващ, заяви, че проиранските милиции този път не са стреляли по базата, която е най-голямата база на Съединени американски щати в Сирия.

Припомняме, че през август проиранските милиции направиха офанзиви с дронове против базата като част от размяната на огън сред силите на Съединени американски щати и проиранските милиции в Дейр ал Зор.

По-рано Вашингтон разгласи, че е атакувал подкрепяни от Иран бойци в Сирия. Белият дом посочи, че това е в отговор на предходна офанзива против американски сили, осъществена на 15 август. Съединените щати също по този начин прибавиха, че са подготвени да извършат още една офанзива, с цел да ''гарантират своята самозащита''.

По-късно заместник-министърът на защитата по политическите въпроси Колин Кал разяснява последната офанзива по време на конференция, като още веднъж удостовери, че Пентагонът е осведомен със обстановката и няма да се поколебае да реагира и да се отбрани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР