От днес се въвежда промяна в движението на влаковете, които

...
От днес се въвежда промяна в движението на влаковете, които
Коментари Харесай

Важна информация за пътуващите с влакове от Централна гара в София

От през днешния ден се вкарва смяна в придвижването на влаковете , които идват и отпътуват на Централна гара в София главно от и към северното направление /Мездра, Видин, Варна, Русе/, оповестиха от пресцентъра на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. Проектът за развиване и рационализация на железопътен възел „ София “ навлиза в нов стадий на осъществяване . За да бъде допустимо по-нататъшното реализиране на строителните действия, само че и в същото време отчасти допустимо влаковото придвижване и маневрена активност, в железопътния възел ще бъде прекратено придвижването на влаковете от шести до дванадесети коловози . Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развиване на Централна гара София да продължат 15 месеца .

През този интервал за обслужване на влаковете по направленията София – Подуяне пътническа, София – Волуяк и София – Захарна фабрика ще бъдат въведени в употреба към този момент ремонтираните трети, четвърти и пети коловози, като пасажерите ще могат да употребяват първи, втори и трети перони на Централна гара София.

Предстоящите действия ще обиден най-много влаковете по северното направление Мездра – Видин/Варна/Русе, част от които ще завършват и стартират придвижването си в/от жп гара София-Север. Създадена е организация за достъп и обслужване на пасажерите от и до Централна гара София посредством подсигуряване на електромотрисни влакове /ЕМВ/, които ще правят прехвърляния на идващите и заминаващите пасажери от Централна гара София до и от жп гара София-Север. За тези влакове е обезпечена единствената опция за достъп до гара София, като те ще идват и отпътуват единствено на тринадесети преден коловоз при шести перон.

За по-добро обслужване на пасажерите Столична община вкара редица промени в маршрутите на градския превоз :

  • трамвайна линия 27 – Удължава се маршрутът й до жп гара София-север – от спирка код 1255 „ Пета градска болница “, транспортен подлез „ Надежда “, бул. „ Рожен “, надясно по ул. „ Йордан Хаджиконстантинов – Джинот “, превръщане посоката на придвижване пред гара София-север, в двете посоки.
  • трамвайна линия 7 – Маршрутът се резервира до обръщателно колело „ Министерски съвет Хан Кубрат “ (движение по бул. „ Христо Ботев “) и синхронизира придвижването си с трамвайна линия 27.
  • трамвайна линия 1 – Удължава се маршрутът до надлез Надежда – от Централна гара продължава по бул. „ Княгиня Мария Луиза “, превръщане посоката на придвижване на надлеза, бул. „ Княгиня Мария Луиза “, надясно по бул. Христо Ботев, наляво по ул. „ Струга “ и синхронизира маршрута си с трамвай номер 6.
  • трамвайна линия 3 – Променя се маршрутът до жп гара София-север – по бул. „ Христо Ботев “, до Централна жп гара, наляво по бул. „ Княгиня Мария Луиза “, транспортен подлез „ Надежда “, бул. „ Рожен “, надясно по ул. „ Йордан Хаджиконстантинов – Джинот “, превръщане посоката на придвижване пред гара София-север, в двете посоки.

Най-натоварените утринни пътнически влакове , които пътуват от Искърското дефиле, ще се движат непосредствено до Централна гара София, без да се постанова пасажерите от тях да се прекачват на жп гара София-Север. Без прехвърляне ще пътуват и нощните композиции сред София и Варна през Горна Оряховица, които ще се движат по обиколно трасе през Курило и Илиянци – Казичене – Искър.

Модернизацията на коловозното развиване на Централна гара София попада в обсега на план „ Развитие на железопътен възел София: железопътен сектор Централна гара София – Волуяк “ и се финансира по Механизъм за свързване на Европа.

Подробна информация по отношение на краткотрайните промени в придвижването на влаковете, свързани с ремонта, клиентите на БДЖ ще могат да получават от чиновниците на гишетата „ Информация ”, билетните каси в железопътните бюра и гари, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението:.

От железопътната компания се извиняват за породеното стеснение.

БДЖ разгласи нарастване на цените на железопътните билети с близо 20%?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР