Някои породи кучета са по-склонни да накарат хората с алергии

...
Някои породи кучета са по-склонни да накарат хората с алергии
Коментари Харесай

Неподходящи породи кучета за хора с алергии

Някои породи кучета са по-склонни да накарат хората с алергии да кихат, да имат сълзящи очи и даже да усещат зной. Междувременно други породи се считат за хипоалергенни кучета и може да са по-добър избор при развъждане от хора с алергии към животни.

Повечето от нас допускат, че шаровците с по-малко четина, провокират по-малко алергии. Това може би е по този начин, само че не напълно. Козината не е толкоз огромен проблем, колкото кучешките пърхот и слюнка. 

Всички лаещи любимци създават пърхот - мъртвата кожа, която се лющи от тялото. Тези дребни люспички се задържат по козината на домашните любимци. Ето за какво кучетата, които пускат доста четина, отделят и повече пърхот.

Породите, склонни към обособяване на доста слюнка, също са проблематични, защото те ще популяризират повече от този алерген в жилището.

Нека да разгледаме и несъответствуващите породи кучета за хора с алергии.

Басет

Кучетата от тази порода са симпатични, тантурести и любвеобилни. Те са едни от най-предпочитаните кучета, само че не са подобаващи за хора с алергии.

Доберман

Ако сте огромен фен на кучета, който търси интелигентен и подготвен бранител, доберманът би бил идеалният избор, в случай че нямате алергии. Тези кучета са с повече четина и пърхот. Доберманите също са склонни към алергии и сензитивност на кожата, което значи суха и лющеща се кожа и по-големи количества пърхот вкъщи.

Немска овчарка

 Немска овчарка

Това е една от най-желаните породи. Те са интелигентни, уравновесени и храбри бранители. Но заради естеството на козината си образуват и разпръскват пърхот вкъщи, което е проблем за хората, алергични към кучета.

Хъски

Те са друга преобладаваща порода, която е обожавана поради сините очи на кучетата и пухкавата четина. Но за жал дружно с пухкави кучешки кожух се популяризират частички пърхот – същинско злополучие за хората с алергии.

Лабрадор

Тяхната двойна четина може и да не е дълга, само че за сметка на това е доста сгъстена и популяризира кучешки пърхот. 

Пекинез

Пекинезите също са измежду най-обичаните домашни любимци. Но въпреки това, образуват задоволително слюнка и пърхот, с цел да са несъответствуващ избор за алергични стопани.

Мопс

Това желано куче от хората с градски метод на живот отделя пърхот, който популяризира по килими и мека мебел. Неподходяща порода куче е за хора с алергии.

Санбернар

 Санбернар

Тези нежни колоси имат единствено 2 неприятни черти за хората с алергии – създават доста пърхот заради естеството на гъстата си четина, а и също така се лигавят.

Кокер шпаньол

Кокер шпаньолите (и други породи шпаньоли ) са били отглеждани като кучета за лов на птици. С течение на времето те се трансфораха в съвършеното приблизително фамилно куче, в случай че нямате алергии. Тези кучета имат зашеметяващи, дългокосмести палта, които създават пърхот и те също са склонни да отделят повече слюнка. Тази порода също е предразположена към кожни алергии, което в последна сметка може да докара до още по-голямо разпространяване на пърхот във въздуха.

Боксер

Боксерите са енергични и дейни, подобаващи за фамилии с игриви, дребни деца. Те се лигавят доста и постоянно облизват козината и кожата си, оставяйки изсъхнала слюнка върху окосмението си. Боксерите пускат косми през другите интервали на годината, което ги прави несъответствуващи порода кучета за стопани с алергии.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР