Новоизбраното 48-о Народно събрание провежда първото си заседание днес.Точно в

...
Новоизбраното 48-о Народно събрание провежда първото си заседание днес.Точно в
Коментари Харесай

48-ото Народно събрание провежда първото си заседание днес

Новоизбраното 48-о Народно заседание организира първото си съвещание през днешния ден.

Точно в 09:00 часа то ще бъде намерено от най-възрастния народен представител - Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС. На тържествено разкриване новите 240 народни представители ще положат клетва, като са планувани и обръщения от президента Румен Радев, както и от представители на парламентарно показаните партии.

В състава на новия парламент влизат 7 партии. Това са ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ".

Една от първите задания на новия парламент ще бъде. За поста се конкурират четирима искащи от четири разнообразни партии. Това са Росен Желязков от ГЕРБ, Никола Минчев от " Продължаваме промяната ", Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Петър Петров от " Възраждане ". Именно изборът на ръководител на Народното събрание ще бъде и първият тест за това дали ще може да бъде формирано болшинство в Народното събрание.

На първото съвещание с изключение на президента ще участват и други посетители, измежду които служебният министър председател Гълъб Донев, представители на правосъдната власт и на дипломатическия корпус. Руската посланичка Елеонора Митрофанова обаче няма да е измежду тях, защото тя и посланикът на Беларус след решение на болшинството от партиите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР