Новоизбраният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва изказа подкрепата

...
Новоизбраният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва изказа подкрепата
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия подкрепи Неймар и компания

Новоизбраният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва изрече поддръжката си към националния тим на страната, който отпадна през вчерашния ден на четвъртфинал на Световното състезание по футбол в Катар. Лула да Силва се обърна към хората и към футболистите в страницата си в " Туитър ", откакто Хърватия завоюва с 4:3 след дузпи.

" Бразилия се остаряла, Неймар вкара хубав гол. Отборът заслужаваше повече. Изказвам поддръжката си към футболистите и треньорския щаб. Ще вървим напред, тъй като в живота в никакъв случай не трябва да се предаваш ", означи бразилският държавен глава.

Иначе за Бразилия отпадането на четвъртфинал се трансформира в нещо като традиция, тъй като се случва за четвърти път в последните пет издания на Мондиала. През последните 16 години кариоките са минали по-напред единствено един път – на домашното състезание през 2014-а година, когато обаче бяха унищожени с 1:7 от Германия на полуфинала. Тогава изпуснаха и бронзовите медали, откакто в срещата за 3-тото място бяха победени от Нидерландия с 3:0. 

В исторически проект Бразилия има пет международни трофеи – нещо, което не е постигано от нито един различен народен тим. Но пък дребна разтуха за тях е, че играха четвъртфинал за 15-и път въобще, също непостигнато от никой различен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР