От ранна детска възраст футболът е моята страст. Дойде ми

...
От ранна детска възраст футболът е моята страст. Дойде ми
Коментари Харесай

Християна Гутева пред БНТ: Футболната общественост започна да свиква да гледа жени съдии

От ранна детска възраст футболът е моята пристрастеност. Дойде ми концепцията, че желая да бъда част от тази игра. Единственият метод, който виждах, беше да стана арбитър. Това сподели в изявление за предаването „ Арена спорт “ Християна Гутева, която стана първата жена, управлявала среща от елита на футболното състезание на България.

„ Много бързо се възпламених, стана ми цел в живота, в която желаех да се осъществявам оптимално. Аз съм жена в една мъжка сфера, презентирам всички останали дами, които се занимават със съдийство. Винаги съм била извънредно виновна и съм желала да бъда образец и хората да схванат, че дамите имат място във футбола “, разяснява Гутева.

Тя е безапелационна, че в идващите години от ден на ден дами ще получат късмет да управляват футболни срещи от най-високо равнище.

„ В последните години това не е никаква изненада, в доста шампионати към този момент има наличие на дами. Футболната общност стартира да привиква. След няколко години това ще бъде нещо, обикновено, всекидневие “, безапелационна е Гутева.

Тя разкри и тайната за нейния триумф.

„ Когато човек има цел, стига да е задоволително твърдоглав в това, което желае, рано или късно я реализира. Това не е просто факсимиле “, сподели Гутева.

Съдийката призна, че е намерила грешки в дебюта си в професионалния футбол.

„ Аз съм доста самокритичен човек. Намерих неща, които бих желала да направя по-добре, само че като за първи мач мина на положително равнище срещата. Много хора преди мача ми пожелаха шанс, получих поддръжка от доста хора. Съдийското семейство сподели поддръжка към мен, която правя оценка. Моите колежки ми подариха специфичен подарък с пожелания от всяка една от тях. Много покъртителен миг за мен “, сподели още Гутева.

Пред Българска национална телевизия тя разкри, че именитият италиански арбитър Пиерлуиджи Колина е бил индивидът, който я е въодушевил да се занимава с футболно съдийство.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР