Ново мобилно приложение, наречено е-Rх ще позволява издаването на електронни

...
Ново мобилно приложение, наречено е-Rх ще позволява издаването на електронни
Коментари Харесай

Лекарите вече ще пишат рецепти през мобилно приложение

Ново мобилно приложение, наречено е-Rх ще разрешава издаването на електронни „ бели предписания “ от мобилен телефон или таблет, когато лекарят няма опция да направи това на компютър с медицински програмен продукт.

Приложението ще може да се употребява по едно и също време от няколко мобилни устройства, оповестиха здравният министър Асен Меджидиев и министърът на електронното ръководство Георги Тодоров, представени от Българска телеграфна агенция. 

Подобряването на услугата за пациентите е задачата на приложението, уточни Меджидиев, като увери, че изписването на бялата рецепта ще става бързо и ще бъде допустимо от всяка една точна на страната.

Приложението ще действа и за системата на Спешната помощ, а издадената бяла рецепта незабавно ще попада в електронното здравно досие на пациента.

" Забавихме се с мобилното приложение, само че искахме да почистим всички елементи. Пускаме го безусловно функциониращо. Когато няма разполагаем компютър, бели предписания ще се издават от телефона. Лекарят може да изпише рецепта по всяко едно време и от всяка една точка. Рецептата незабавно попада в електронното здравно досие. Има огромна изгода за пациентите ", изясни Меджидиев.
Важно изискване за използването на приложението е лекарят да бъде деен член на Българския лекарски съюз.

Мобилното приложение е създадено от " Информационно обслужване ". По данни на ведомството, от предходната година до момента са издадени над 20 милиона електронни предписания по Здравна каса.

С създаването на мобилно приложение вместо да пишат насоки по телефона, лекарите ще могат да изпратят непосредствено електронната рецепта, акцентират от " Информационно обслужване ".

Повече информация за мобилното приложение може да научите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР