Българската волейболистка Емилия Димитрова обяви края на кариерата си. Това

...
Българската волейболистка Емилия Димитрова обяви края на кариерата си. Това
Коментари Харесай

Бивша волейболистка на Марица обяви края на кариерата си

Българската волейболистка Емилия Димитрова разгласи края на кариерата си. Това се случи на публична гала преди последния мач от постоянния сезон на американската Професионална лига.
Прочетете още
Димитрова е някогашна волейболистка на Марица и националка. С маричанки тя беше в състава при рекордните три следващи победи в групите на Шампионска лига против тимове като Динамо Москва, Уралочка и Кан.

Волейболистката, която играе на поста диагонал, завършва с професионалния спорт след 17 години, и ще бъде начален преподавател. Играла е за 13 разнообразни клубни тима в шест страни (България, Италия, Турция, Румъния, Япония и Франция).

Отборът на Димитрова Гранд Репидс Райс (Мичигън) записа 12-и триумф, откакто надви над Омаха Суперновас и Христина Вучкова с 3:2 (25:16, 23:25, 23:25, 26:24, 15:10).

Димитрова бе на терена в първите три елементи и се разписа с 9 точки.

Най-резултатна бе Клеър Шоси с 21 точки (1 блокада), с 13 точки завърши Морган Фингъл (3 блокади). За противника Христина Вучкова се регистрира с 10 точки (4 блокади). Пейдж Бригс приключи с 19 точки (2 аса), по 10 точки осъществиха Алисън Мейфилд (1 ас, 1 блокада) и Софи Дейвис (1 блокада).

В плейофите Гранд Репидс, който приключи на четвърта позиция, среща водача Атланта Вайб, на 16 май (четвъртък), от 02:00 ч. б.в. Вторият в таблицата Омаха излиза против третия Сан Диего Мохо, в 04:30 ч. И двата дуела са в Омаха.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР